Bokförlaget Forum, 2021-10-20

Foto: Robert Eldrim

Kristina Keyyo Petrushina nomineras till Publishingpriset print 2021

Kristina Keyyo Petrushina nomineras till Publishingpriset print 2021 för sin bok Mitt livs buffé. Boken nomineras i kategorin Fackböcker mat och dryck. Prismottagarna presenteras i november.

Om Mitt livs buffé

En superpersonlig kokbok med humor och humör! Följ med Kristina ”Keyyo” Petrushina på hennes resa genom livet med maten i fokus. Barndomsminnen från Omsk serveras tillsammans med piroger och plov. Den tuffa tiden efter flytten till Sverige och berättelsen om hur Kristina blev Keyyo på Youtube där kebabpizzan är milstolpe.

Dråpliga anekdoter och berörande minnen varvas med favoritrecept för alla tillfällen. Lat och oinspirerad: kryddmackan (med genitillbehör). Kungabesök i kalendern: jordärtskocksoppa (även känd som ”rätten med flest komplimanger på nyår”). Kompishäng: plockmat deluxe (missa inte fusk chili cheese!).

Dessutom, mormors godisgarderob, bästa förberedelserna innan besök på finkrog och varning för farliga knäckebrödsskivor!

Om Kristina Keyyo Petrushina

Kristina ”Keyyo” Petrushina, född 1997, är komiker och programledare i radio och TV. Hon slog igenom som Youtuber, har haft flera egna tv-serier på SVT Play och varit programledare för Talang, Barncancergalan, Keyyo med Rheborg i Ryssland och nu senast ”1/2 rum och kök”. Hon medverkar också i ”Bäst i test” och har gjort hyllad turné med scenföreställningen ”Ryssen kommer”. Kristina kom som åttaåring till Sverige från Sibirien. Idag bor hon i Stockholm. Hon har bland annat utsetts till Sveriges roligaste youtuber på Guldtuben-galan och en av Årets kvinnor 2020 av Expressen.