Bokförlaget Forum, 2023-03-24

Foto: Peter Knutson

Kvinnokamp och förbjuden kärlek i en dramatisk tid

Simona Ahrnstedt har hyllats av såväl läsare, kritiker och branschikoner världen över. Hennes romaner utkommer i dag i tjugotre länder, bland annat USA, Tyskland och hela Norden. I Sverige har böckerna sålt i över en miljon exemplar.

Nu är Simona Ahrnstedt aktuell med Ett otänkbart öde – en ny fristående del i den populära historiska romance-serien om slottet Wadenstierna.

Simona besöker ett antal bokhandlare i landet:

  • 27 mars Erik Hultgrens bokhandel, Västervik
  • 28 mars Eksjö bokhandel
  • 29 mars Laholm bokhandel
  • 30 mars Killbergs, Helsingborg

Simona: "Jag lyssnade på förlagspodden förra sommaren, där förläggaren Kristoffer Lind sa en sak om releasefester i Stockholm som fick mig att fundera. Det väckte en lust hos mig att gå tillbaka till den ursprungliga idén med att släppa en bok; att komma nära läsarna. Jag har väldigt engagerade läsare, och de finns ute i landet. Dessutom var det ett tag sedan jag hade en releasefest – senast i Laholm 2019. Så föddes idén om att ha en liten releasefest-turné i bokhandlarna långt från Stockholm."

Romance och katter – se ett med Simona inslag i Go'kväll

Simona Ahrnstedt kompromissar aldrig med sitt kvinnofokus

Om Ett otänkbart öde

Ett otänkbart öde tar oss med till våren 1884. Den unga Alexandra Rosenkvist förvisades till Norrland efter att ha orsakat en skandal som skakade societeten. Nu ska hon äntligen få återvända hem till Stockholm, där moderna uppfinningar som telefon och elektricitet ser dagens ljus, och intelligens och pengar börjar anses viktigare än fina anor.

Kvinnokampen är i sin linda och inom Alexandra växer en längtan efter att få bestämma över sig själv och ägna sig åt sin passion: konst. Den som kommer och hämtar Alexandra är Atle Falk, en man med ett mörkt förflutet. Tillsammans med Atle, sin muntra vän pigan Minna och sin fromma sällskapsdam Emmy, färdas Alexandra genom ett Sverige som är på väg att förändras.

På ytan har den unga drömmande societetsflickan Alexandra och den ärrade cyniske Atle ingenting gemensamt, men under resan kommer de allt närmare varandra och otänkbara känslor spirar. Alexandras drömmar om ett självständigt och fritt liv blossar upp. Men hemma i Stockholm väntar hennes rika och konservativa familj. Och de har helt andra planer för henne.

Nya ljudboksomslag

Betvingade

Sverige 1349. Illiana Henriksdotter, en intelligent ung kvinna av börd, skicklig på alla de örter som helar och dödar. Markus Järv, räddad från död och tortyr som barn och trasig som vuxen. Riddare och kungens närmaste man.

De skandalösa

Stormaktstidens Sverige. Greve Gabriel Gripklo känner inga gränser när det gäller sex, kvinnor och nöjen. Magdalena Swärd är en bedragen ungmö som tackar ja till en anställning som sällskapsdam.

Överenskommelser

Beatrice Löwenström lever ett hårt hållet borgarliv med sin farbrors familj när hon första gången möter stadens mest omtalade ungkarl, Seth Hammerstaal på operan 1880. Seth fascineras av Beatrice och snart är de involverade i en mycket komplicerad romans.

Sagt om Simona Ahrnstedt romaner

”Jag älskar Simona Ahrnstedts böcker!” Marian Keys

”Jag slukar Simonas böcker.” Stina Wollter

”En av våra feelgoodmästare.” Femina

”Den svenska romancemästaren Simona Ahrnstedt skriver så bra ...” Lotta Ohlsson, Dagens Nyheter

”… att med lätt hand kombinera budskap och underhållning är en särskild konst.” Maria G Francke, Sydsvenska Dagbladet