Bokförlaget Forum, 2020-08-18

Foto: Anna Huerta

Lasse Berghagen skriver självbiografi

Den folkkäre artisten Lasse Berghagen sammanfattar sitt liv och sin karriär i en rejäl självbiografi med planerad utgivning hösten 2021 på Bokförlaget Forum.

Lasse Berghagen:

– Under våren med corona blev jag som många andra stillasittande och då växte idén fram att det var dags att skriva ner en del av det jag varit med om och få chans att berätta om intressanta människor jag mött. Det kommer både bli sådant som varit omskrivet i media, och en del grejer som inte är lika kända hittills. En blandning av sött och salt, helt enkelt.

Därför valde Lasse Marcus Birro som samarbetspartner:

– Han ställde frågan i våras och jag tycker sedan tidigare att han är en lysande skribent och poet. Samarbetet känns jättebra.

Adam Dahlin, förläggare:

– Lasse är en ikon bland svenska artister. Det är därför både glädjande och ärofyllt att få ge ut hans innehållsrika liv i bokform.

Marcus Birro, medförfattare:

– Förutom att skildra artistlivet vill jag berätta om poeten Berghagen, den vemodige visdiktaren. För mig är Berghagen lika mycket Dan Andersson och Nils Ferlin som glad gamäng på Soliden. Han har ett suveränt djup i sina texter som jag tilltalas väldigt mycket av.

 

Lasse Berghagen är sångare, textförfattare, kompositör, skådespelare och en av Sveriges mest folkkära artister, inte minst tack vare sin tid som programledare för Allsång på Skansen 1994–2003.

Marcus Birro är poet och författare. Han har sedan debuten 1992 skrivit och gett ut tjugo böcker, där ingår både andra biografier, diktsamlingar och skönlitterära verk.