Bokförlaget Forum, 2023-05-12

Foto: Adde Halmstad

Mariette Lindstein utkommer med självbiografi på Bokförlaget Forum

Författaren Mariette Lindstein ger ut självbiografi om sina 20 år i och flykten från Scientologikyrkan på Bokförlaget Forum våren 2024.

Mariette Lindstein:

– Som författare av skönlitteratur har jag vidrört många av pusselbitarna som utgör mitt liv i sekten. Att skriva den sanna berättelsen har fått alla bitarna att falla på plats. Det har varit tungt att sätta allt på pränt, samtidigt är det en ynnest att jag får dela med mig av min livsberättelse.

Mariette Lindstein gick med i Scientologikyrkan vid 20 års ålder. 2004 lyckades hon fly från scientologernas huvudkvarter i Kalifornien, USA. Hennes böcker om den fiktiva sekten ViaTerra är baserade på egna erfarenheter och har rönt stor uppmärksamhet. Totalt har böckerna sålts i en miljon exemplar i 14 länder.

Jennie Sjögren, förläggare på Bokförlaget Forum:

– Vi har väntat på att Mariette ska vara redo att dela med sig av sin sanna berättelse fullt ut och är otroligt stolta över att nu få förvalta hennes öde. En självbiografi skriver man bara en gång, och Mariettes erfarenheter är en sådan verklighet som överträffar dikten många gånger om.

Mariette Lindstein har på Bokförlaget Forum tidigare givit ut Sekten på Dimön, Sekten som återuppstod och Sektens barn i Dimön-serien, samt Vit krypta och Sprickor i jorden i serien Pilgrimsfalkens väktare. Hon har på annat förlag även utkommit med böckerna Requiem på Dimön, Bortom Dimön, Striden om Dimön och Skuggan av Dimön.