Bokförlaget Forum, 2021-06-08

Foto: Jeffery Richt

Mattias Edvardsson skriver om beroende i nya boken En familjetragedi

Den 30 juni utkommer Mattias Edvardssons efterlängtade spänningsroman En familjetragedi. Temat i den nya boken är beroende, och precis som i hyllade En helt vanlig familj får vi följa ett dramatiskt skeende ur flera olika karaktärers perspektiv.

Om tre veckor finns En familjetragedi av Mattias Edvardsson i bokhandeln. Liksom hans tidigare böcker utspelar den sig i Skåne, närmare bestämt i Lund. Den här gången får vi följa den ensamstående pappan Bill Olsson vars ekonomi är körd i botten. Han hyr ut ett rum till studenten Karla som till slut lyckats lämna sin missbrukande mamma i Norrland. Karla börjar städa en stor tegelvilla som tillhör ett välbärgat läkarpar. Men varför ligger läkarfrun tyst i plågor i ett mörkt sovrum? Och vem är den yngre kvinna som läkaren verkar träffa vid sidan av sitt äktenskap? Långsamt får läsaren nysta upp en mörk historia om beroende. En historia som inte kan ta slut innan människor har mist livet.

”Det finns knappt en enda människa i Sverige som inte påverkas av beroende på ett eller annat sätt. I den här boken skildrar jag beroendet av alkohol, spel och droger, men också beroendet av andra människor. Jag har på nära håll sett män bli beroende av sin kvinnliga partner och när denna försvunnit har ett stort tomrum uppenbarat sig.”

Mattias Edvardsson har hyllats av recensenter för sina psykologiska spänningsromaner i den fristående serien Lundasviten. Han har nått hundratusentals svenska läsare och hans böcker har sålts till över 30 länder.

Sagt om En helt vanlig familj:

”Detta är en mångbottnad, välskriven historia om skuld och unga kvinnors utsatthet. Jag är fast från första sidan, Edvardsson är en mästare på att skildra psykologiska drivkrafter.” Amelia

”Edvardssons bok må handla om ett brott men är också väldigt mycket en bok om både föräldraskap och om hur människor kan prövas i sina roller när en misstänkt inte längre är en främling. Hur långt är man egentligen beredd att gå för att skydda ’det man har’.” Blekinge Läns Tidning

En familjetragedi utkommer den 30 juni 2021 som inbunden, e-bok och ljudbok.

Inläsningen av ljudboken görs av hela fem skådespelare: Magnus Roosmann, Frida Hallgren, Per Juhlin, Christoffer Svensson och Johanna Lazcano.