Bokförlaget Forum, 2022-03-23

Melinda Jacobs prisas i Nextory E-book Awards

Nu är det officiellt vilka titlar som prisas i Nextory E-book Awards 2022 – tidigare kallad Stora e-bokspriset. Melissa Jacobs prisas för sin bok Hon hette Esmeralda. Boken är skriven tillsammans med Minna Tunberger.

Priset är instiftat av boktjänsten Nextory för att hylla e-boken och årets mest utlästa titlar. Priset delas ut för femte året i rad. Läs mer om samtliga pristagare.

Biografier & Reportage, silver

Lilla hjärtat är fallet som slutade i en tragedi och som berörde hela Sverige. Treåriga Esmeralda tvingades lämna det familjehem som hon hade levt i sedan sju veckors ålder.

Här får vi familjehemsmamman Melinda Jacobs egen berättelse om vad som hände, framställd av journalisten och författaren Minna Tunberger. Vi får komma nära Esmeralda, vars öde har kommit att påverka så många.

Vi lär känna Melinda på djupet och får veta varifrån hennes driv att hjälpa barn kommer. Vi följer Melinda i hennes sorg, förtvivlan och outtröttliga kamp för förändring – en kamp som har lett till flera viktiga lagändringar om vården av barn i familjehem.