Bokförlaget Forum, 2021-11-18

Mitt livs buffé av Kristina Keyyo Petrushina belönas med Publishingpriset Guld 2021

Mitt livs buffé av Kristina Keyyo Petrushina tilldelas Publishingpriset 2021 och Guld i kategorin Fackböcker mat och dryck.

Motiveringen

"För en väl producerad bok med tydlig typografi, god form och en lekfullhet anpassad till målgruppen".

Om boken

Fotograf: Matilda Lindeblad Formgivare: Li Söderberg

En superpersonlig kokbok med humor och humör! Följ med Kristina Keyyo Petrushina på hennes resa genom livet med maten i fokus. Barndomsminnen från Omsk serveras tillsammans med piroger och plov. Den tuffa tiden efter flytten till Sverige och berättelsen om hur Kristina blev Keyyo på Youtube där kebabpizzan är milstolpe.

Dråpliga anekdoter och berörande minnen varvas med favoritrecept för alla tillfällen.

  • Lat och oinspirerad: kryddmackan (med genitillbehör)
  • Kungabesök i kalendern: jordärtskocksoppa (även känd som ”rätten med flest komplimanger på nyår”)
  • Kompishäng: plockmat deluxe (missa inte fusk chili cheese!)

Dessutom, mormors godisgarderob, bästa förberedelserna innan besök på finkrog och varning för farliga knäckebrödsskivor!

Foto: Robert Eldrim

Om Kristina Keyyo Petrushina

Kristina ”Keyyo” Petrushina, född 1997, är komiker och programledare i radio och TV. Hon slog igenom som Youtuber, har haft flera egna tv-serier på SVT Play och varit programledare för Talang, Barncancergalan, Keyyo med Rheborg i Ryssland och nu senast ”1/2 rum och kök”. Hon medverkar också i ”Bäst i test” och har gjort hyllad turné med scenföreställningen ”Ryssen kommer”.

Kristina kom som åttaåring till Sverige från Sibirien. Idag bor hon i Stockholm. Hon har bland annat utsetts till Sveriges roligaste youtuber på Guldtuben-galan och en av Årets kvinnor 2020 av Expressen.