Bokförlaget Forum, 2024-06-11

Foto: Gabriel Liljevall, Caroline Andersson Renaud

Niklas Natt och Dag och Birgitta Ohlsson årets Sommarvärdar i P1

Sommar, sommar, sommar... Nu har programchefen Bibi Rödöö presenterat årets Sommarvärdar i P1. Bland de medverkande är Niklas Natt och Dag och Birgitta Ohlsson.

Lyssna på presentationen.

Birgitta Ohlsson

25 juni

– Jag kommer att berätta om livet efter politiken, att på mindre än tre år drabbas av både aggressiv bröstcancer och akut leukemi och att kämpa för demokrati i en värld där friheten backat för 18:e året på raken. Om det går att vara optimistisk när allt samtidigt faller sönder i världen och livet? Och om hur livets till synes obetydliga ögonblick och val kan förändra i det stora.

Birgitta Ohlsson var tidigare liberal riksdagsledamot och Sveriges EU-minister och demokratiminister 2010-2014. 2017 utkom hon med Duktiga flickors revansch.

Niklas Natt och Dag

16 augusti

– Jag kommer prata om utmaningarna i att bära ett namn som är en hårsmån från en full mening, om att läsa och skriva, och om den långa, krokiga vägen mot utgivningen av min debutroman.

Niklas Natt och Dag debuterade med 1793, som inledde trilogin ”Bellman Noir”. Den utnämndes till Årets bok och Årets deckardebut. För sina detaljrika skildringar av huvudstaden under sent 1700-tal erhöll Niklas Natt och Dag hederspris av Stockholms stad. Hans senaste bok Ödet och hoppet är en släktsaga om kärlek och svek, krig och uppror, makthunger och girighet som väntat i nära sexhundra år på att få berättas.