Bokförlaget Forum, 2019-04-24

Nominerade till Årets Feelgoodroman

Årets Feelgood-tävling arrangeras av Feelgoodfestivalen som går av stapeln lördagen den 10 augusti i Mariefred.

Här kan du rösta på din favoritbok i feelgoodgenren. Du kan endast rösta en gång/device. Röstningen pågår mellan den 15 april – 1 juni 2019 och efter att folket har lagt sin röst går de fyra böcker som fått flest röster vidare till en utomstående jury.

Fyra titlar från Forum är nominerade

Mellan himmel och hav av Anna Fredriksson

En dag får Sally ärva det stora släkthuset i barndomens sommarparadis Kivik där hennes dotter Josefin numera bor. Sally väljer att lämna Stockholm och flytta till Österlen för att försöka försonas med dottern som inte haft kontakt med på många år. Mellan himmel och hav är en drabbande roman om tre ge-nerationer kvinnor, familjehemligheter och modet att gå sin egen väg. 

Ett oväntad besök av Åsa Hellberg

Nikki trivs med livet på hästgården Gyllentofta och skulle inte byta ut det mot någonting. Men så dör hennes pappa och hela livet vänds upp och ned. Det som skulle bli ett okomplicerat arvskifte blir istället en bitter tvist mellan Nikki och familjemedlemmar hon inte ens visste fanns. Ett oväntat besök är en feelgoodroman med stort hjärta om att hitta sin plats här på jorden.

Krutgummor på krigsstigen av Catharina Ingelman-Sundberg

Ett gäng mormödrar har fått nog av vapenskrammel och galenskaper från världens ledare. Med finess och påhittighet slår de till mot krigsherrar och vapenindustri. Krutgummor på krigsstigen är  en solig, rolig, skarp historia om att våga sätta ner foten när det har gått för långt. Och på alla tänkbara och icke tänkbara sätt verka för fred.

Ett frågetecken är ett halvt hjärta av Sofia Lundberg

Elin Boals har allt. Hon är framgångsrik fotograf i New York, sedan länge gift med affärsmannen Sam och mamma till deras sjuttonåriga dotter Alice. Men en dag får hon ett brev från barndomsvännen Fredrik, han som en gång var hennes livlina under den fattiga uppväxten på Gotland. Ett frågetecken är ett halvt hjärta är en fängslande roman om att övervinna skam och skuld.

Här kan du läsa om hela programmet på Feelgoodfestivalen i Mariefred.