Bokförlaget Forum, 2020-08-25

Foto: Anna-Lena Lundqvist

Ny deckarserie av succéförfattaren Kristina Ohlsson

Kristina Ohlsson är en av Sveriges mest framgångsrika författare och hennes kriminalromaner och barnböcker är utgivna i 34 länder och har sålt 4,3 miljoner exemplar. I november utkommer Stormvakt, första delen i en ny deckarserie som utspelar sig i Hovenäset, Bohuslän. 

Kristina Ohlsson:

– Som jag längtat efter detta! Hovenäset är en av mina absoluta favoritplatser i världen och att skapa en ny deckarserie som utspelar sig där och i närliggande Kungshamn är en dröm jag haft i flera år! Jag tillbringade delar av mina somrar som barn där och att återvända dit som vuxen – och dessutom som författare – har varit vansinnigt roligt och lustfyllt.

Stormvakt får vi lära känna Kristina Ohlssons August Strindberg. Han anländer till Hovenäset samma blåsiga natt som den mycket omtyckta läraren Agnes spårlöst försvinner. August har lämnat Stockholm och en framgångsrik karriär i finansvärlden för att förverkliga sin dröm och öppna ”Strindbergs second hand”. Äntligen ska han få ägna sig åt det han älskar, och dessutom på en plats som han längtat efter att återse. Men hela västkustidyllen skakas av Agnes försvinnande. Polisen, med den empatiska och drivna Maria Martinsson i spetsen, söker efter henne dag och natt. Hoppet om att Agnes ska hittas vid liv blir allt mindre. Vad är det hon råkat ut för? Och varför får August den obehagliga känslan av att han själv sitter på en del av gåtans lösning? 

Susanna Romanus, förläggare:

– Kristina Ohlsson skriver fantastiskt och bemästrar både intrig- och karaktärsbygge på ett strålande sätt. Det är bland det roligaste man kan få göra som förläggare att vara med och sätta igång en helt ny spänningsserie. Nu ska vi sätta Hovenäset på kartan och jag är övertygad om att hela Sverige kommer att ta Kristina Ohlssons August Strindberg till sina hjärtan.

För ytterligare information, vänligen kontakta: 

Karin Wahlén • Karin.wahlen@kultpr.se • +46 768 96 22 54