Bokförlaget Forum, 2024-01-23

Foto: Jeffery Richt

Ny pusseldeckarserie av Anette och Anders de la Motte

Anders de la Motte är en av våra mest populära och framgångsrika deckarförfattare vars böcker är sålda i miljonupplagor. Han har vunnit Svenska Deckarakademins pris två gånger och hans böcker är översatta till ett trettiotal språk. Hans hustru Anette, språklärare och läromedelsförfattare med italienskt påbrå har spelat en avgörande roll i dessa framgångar. Hon var den som uppmuntrade Anders att säga upp sig från sitt arbete som säkerhetschef för att börja skriva och har alltid varit en viktig del av hans författarskap. Nu skriver de för första gången tillsammans.

Anette de la Motte:

Foto: Jeffery Richt

–Redan vid vår allra vår första date, som varade i över fem timmar, pratade vi nästan uteslutande om böcker och det samtalet har fortsatt genom hela vårt äktenskap. Vi är också båda skrivande personer. Jag som läromedelsförfattare och språklärare och Anders i egenskap av mångsidig spänningsförfattare. Vi har alltid sporrat varandra i våra karriärer och att vi nu skriver tillsammans är ett helt naturligt steg. Och väldigt roligt! Det är egentligen förvånande att vi inte börjat långt tidigare.

Pusseldeckarserien Mord under solen utspelar sig med både det italienska köket och den italienska kulturen som fond.

Anders de la Motte:

–Under våra nästan trettio år tillsammans har vi rest över hela Italien, men vår allra första resa gick just till Capri så just den platsen ligger oss extra varmt om hjärtat. Anette har släkt i Kampanien så därför har vi valt att förlägga handlingen i de första böckerna runt Amalfikusten. Därefter kommer vi att röra oss över hela Italien. Tanken är att vi ska ta med våra läsare på en resa genom Italiens många härliga regioner där läsarna får ta del av just den regionens unika historia, kultur, mat- och vintraditioner. Kryddat med spänning och mord naturligtvis! Ett fall på Capri, första delen i Mord under solen, för tankarna till TV-serien White Lotus och återkommande karaktärer är historieläraren Hugo Lind och reseledaren Lara Belmonte på Belmonte Travels.

Åsa Lindström, förläggare:

– Vi på Bokförlaget Forum är så glada över att jobba med Anders och Anette som författarduo. De kompletterar verkligen varandra och vi ser så mycket fram emot att den första boken i denna spännande, varma och otroligt underhållande serie ska möta läsarna i maj.

Om boken

Sol, hav, mat, vin – och så ett mystiskt dödsfall

Historieläraren Hugo Lind reser på en mat- och kulturresa till Capri tillsammans med en grupp andra nordbor. Arrangör är Belmonte Travels med den kluriga Lara i spetsen. Stämningen är hög och gruppen njuter av allt som paradiset har att erbjuda. Men en skugga faller över idyllen då en kropp hittas i vattnet nedanför den beryktade salto di Tiberio-klippan. Vem är den döde, och varför har personen en Belmonte Travels-broschyr i fickan? Har en orm smugit sig in i paradiset och är det rentav någon bland resenärerna som inte är på ön enbart för att uppleva livets goda?

Ett fall på Capri utkommer den 28 maj.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Karin Wahlén, karin.wahlen@kultpr.se , +46 768 96 22 54