Bokförlaget Forum, 2024-04-24

Foto: Aimee Ballard

Nytt lovande författarskap som tagit läsarna med storm

Ashley Elston är bröllopsfotografen från Louisiana som sadlade om till författare. Hon har en rad böcker för unga vuxna bakom sig. Debutromanen The rules for disappearing (2013) nominerades till det prestigefyllda International Thriller Writers Awards i genren bästa ungdomsroman. Nu gör Ashley Elston succé med sin första bok för vuxna. Första lögnen vinner gick direkt in på New York Times bästsäljarlista och valdes ut till månadens bok i Reese’s Book Club. Boken kommer att ges ut i närmare 30 länder.

Johanna Gustavsson, förläggare:

Första lögnen vinner av Ashley Elston en välskriven, fartfylld och nagelbitande spänningsroman – en bok som du inte kommer att kunna lägga ifrån dig när du börjat läsa. Den har en knivskarp och oförglömlig kvinnlig huvudkaraktär och twister som får dig att tappa hakan. Boken har blivit en fenomentitel i USA där den tagit läsarna med storm och sålt en halv miljon exemplar på bara ett par månader. Jag ser så mycket fram emot att den nu äntligen också ska bli tillgänglig på svenska. Det här är underhållning av högsta kvalité.

Fenomentitel

  • Storsäljare i USA med 500 000 exemplar sålda på tre månader
  • Har parkerat sig på New York Times bästsäljarlista och gjort succé hos Amazon och Audible
  • #1 New York Times Bestseller
  • #1 Amazon Bestseller
  • #1 Audible Bestseller
  • Läsaromdöme: 4,2 av 5 på Goodreads
  • Månadens bok i Reese’s Book Club, Book of the Month och Jordy’s Book Club
  • Såld till närmare 30 länder
  • Filmrättigheterna sålda till HULU

Om handlingen

Evie Porter har allt en kvinna kan önska sig: en omtänksam pojkvän, ett hus med trädgård och en grupp framgångsrika vänner. Den enda haken: Evie Porter existerar inte.

Identiteten kommer först. När hon har tilldelats ett namn och en plats av sin mystiska chef lär hon sig allt som finns att veta om staden och dess invånare. Sedan målet: Ryan Sumner. Men det här uppdraget blir annorlunda. Ryan tar sig in under huden på henne, och hon börjar drömma om ett annat slags liv. Hon får bara inte begå några misstag.

Men när en kvinna hon känner till allt för väl plötsligt dyker upp i den lilla staden ställs allt på sin spets. Evie Porter måste ligga ett steg före sitt förflutna i en dödlig katt och råtta-lek. Vem är den bästa bedragaren?

Första lögnen vinner utkommer den 16 augusti i översättning av Åsa Brolin.

Sagt om boken

"Smart och skarp, tempofylld med en twist." Megan Miranda, författare

"Spänn fast er. Den första lögnen bjuder på katt och råtta-spänning." Lisa Gardner, författare

"Genialisk intrig." Publishers Weekly

"En genuin bladvändare." Kirkus

Om författaren

Ashley Ashton har precis fyllt 50. Hon är bosatt i norra Louisiana med sin man, tre söner och två katter. Hon arbetade tidigare som bröllopsfotograf och är även utbildad trädgårdsarkitekt och hortonom. Hon älskar att gräva och påta i trädgården. Ashley läste Sydney Sheldon och älskade tv-serier som Alias när hon gick på high school. Det mest utmanande att skriva Första lögnen vinner var slutet, vilket hon skrev om ett flertal gånger.