Bokförlaget Forum, 2020-12-22

Foto: Illustration från ”Pojken, mullvaden, räven och hästen”

Pojken, mullvaden, räven och hästen ska bli film

Fenomenboken Pojken, mullvaden, räven och hästen av Charlie Mackesy ska filmatiseras.

Boken kom som från ingenstans och är nu den bok som haft flest förstaplaceringar på The Sunday Times försäljningstopplista och är dessutom en av årets tio mest sålda tryckta vuxenböcker i USA. I Sverige utkom boken den 28 oktober i svensk översättning av den prisade textförfattaren Uje Brandelius.

Den brittiska författaren och konstnären Charlie Mackesy bildar själv ett produktionsbolag tillsammans med den Oscar-nominerade producenten Cara Speller för att utveckla Pojken, mullvaden, räven och hästen till animerad film.

”En källa till hopp i osäkra tider”

Pojken, mullvaden, räven och hästen är en vardagsfilosofisk tankebok, en modern fabel och en hjärtevärmande berättelse om vänskap och gemenskap. Författaren tillika illustratören Charlie Mackesy tar oss med på en stillsam promenad där fyra vänner diskuterar vad som är viktigt i livet på riktigt: Vad är mod? När är du lycklig? Och finns det något problem som inte blir lite bättre av att äta tårta? Bokens illustrationer och visdomsord har blivit ett nätfenomen och delats hundratusentals gånger. Charlie Mackesy själv beskriver boken som ”en källa till hopp i osäkra tider”.

Om Charlie Mackesy

Charlie Mackesy är illustratör och konstnär och tidigare tecknare för den klassiska brittiska veckotidningen The Spectator. Pojken, mullvaden, räven och hästen är hans debutbok.