Bokförlaget Forum, 2022-07-01

Foto: Privat

Sofie Sarenbrant och Carina Bergfeldt ger ut första delen i en ny spänningsserie på Bokförlaget Forum

Författaren Sofie Sarenbrant och journalisten Carina Bergfeldt bildar en ny författarduo. Födelsedagen, första delen i deras nya spänningsserie, ges ut av Bokförlaget Forum hösten 2023.

Annie Kabala, förlagschef på Bokförlaget Forum:

– Superduon Sarenbrant & Bergfeldt är ett av de mest spännande samarbeten vi fått se och vi är oerhört stolta och glada att få välkomna dem till Forum. Det här är en mycket stor satsning för oss och alla vi på förlaget laddar för lanseringen. Vi kan lova att Födelsedagen kommer att ta bokälskarna med storm.

Carina Bergfeldt:

– Vi hade ett möte med Forum där de verkligen golvade oss med sin vision om hur de vill jobba med Födelsedagen. Det ska bli så kul att göra detta tillsammans.

De två prisade och populära författarna tar nu ett nytt steg i sitt författarskap genom att för första gången skriva tillsammans med någon. Projektet startade som i en scen hämtad ur fiktionen.

Carina Bergfeldt:

– Jag drömde en så verklighetstrogen dröm: Min vän Sofie och jag hade lämnat män och barn hemma och åkt på skrivresa. På en vecka fick vi ihop en bok. När jag vaknade ringde jag Sofie som sa ”vi åker”. Och det gjorde vi. Det var ännu roligare att skriva med Sofie i verkligheten än i drömmen.

Sofie Sarenbrant:

– Jag har aldrig tänkt att jag skulle skriva en bok med någon annan. Sedan ringde Carina. Plötsligt öppnades en möjlighet som inte gick att motstå. Det blev den bästa skrivveckan i mitt liv. Varför har jag inte delat författarskapet med någon tidigare? Man blir dubbelt så kreativ och har dubbelt så roligt när man skriver.

Författarduons första bok Födelsedagen är en psykologisk spänningsroman och starten för en ny serie.

Jennie Sjögren, förläggare på Bokförlaget Forum:

– Direkt när jag fick höra om hur den här bokidén föddes kände jag att det här blir en succé, det är en framgångsfaktor när det finns så mycket lust och energi från start. Och när jag sedan fick läsa första versionen av manus var jag fast från första raden. Berättelsen har ett oerhört driv och jag kan redan se tv-serien framför mig. Jag ser enormt mycket fram emot att utveckla och lansera Födelsedagen tillsammans med Carina och Sofie.

Födelsedagen ges ut av Bokförlaget Forum hösten 2023.

Om författarna:

Sofie Sarenbrant, född 1978, är författare. Hon debuterade 2010 och vann det prestigefulla priset Årets svenska deckarförfattare 2019 och 2020. Hennes böcker om kriminalinspektör Emma Sköld har rönt stora framgångar och sålts i över 4 miljoner exemplar i 15 länder. Sofie Sarenbrant har givit ut 14 böcker.

Carina Bergfeldt, född 1980, är journalist och författare. Idag arbetar hon som programledare på SVT och är värd för talkshowen Carina Bergfeldt. Tidigare har hon även varit SVT:s USA-korrespondent samt arbetat som reporter och kolumnist på Aftonbladet. Hon har tilldelats Stora Journalistpriset, Årets stilist och tv-priset Kristallen. Carina Bergfeldt har givit ut tre böcker som sålts till 15 länder.

För mer information:  

press@bonnierforlagen.se