Bokförlaget Forum, 2021-09-21

Soraya Levasani intervjuar Niklas Natt och Dag

Soraya Levasani intervjuar Niklas Natt och Dag om den nya romanen 1795uppföljaren till de prisbelönta och internationellt storsäljande romanerna 1793 och 1794. 

Om 1795

Baron Reuterholms vanskötta förmyndarregim går mot sitt slut, och jakten på alla som konspirerat mot honom trappas upp. Man har fått vetskap om ett brev där de sammansvurnas namn listas. Ett brev som senast sågs i händerna på det förrymda spinnhushjonet Anna Stina Knapp. 

Tycho Ceton har gått under jorden, värnlös och jagad efter att hans brott lagts i dagen. Hans enda hopp står till att stifta fred med det ordenssällskap från vilket han en gång förvisats. För att tas till nåder ämnar han ställa till med ett uppträde, någonting kapabelt att chockera också den luttrade, och som får allt han gjort förut att blekna. 

I staden mellan broarna vandrar palten Mickel Cardell kring, enarmad och illa bränd. Vid hans sida går Emil Winge, som med poliskammarens goda minne jagar Ceton, medan Cardell söker den flicka vars barns död han håller sig ansvarig för. Men Anna Stina Knapp står ingenstans att finna. 

I den tredje och avslutande delen i Niklas Natt och Dags Bellman noir-trilogi får vi en sista gång stifta bekantskap med det sargade persongalleri som lever och lider och försöker finna någon mening och rättvisa i den brutala värld som var det sena 1700-talets Stockholm