Bokförlaget Forum, 2020-05-28

Foto: Daniela Spiroska

Superentreprenören Siduri Poli debuterar med framgångshandbok

Siduri Poli är den prisbelönta entreprenören och föreläsaren som sedan 17 års ålder har drivit eget företag, en rad start-ups och varit digital affärsrådgivare till några av Sveriges största varumärken. År 2015 drog hon igång Changers Hub som är ett innovationshus för unga vuxna från ytterstadsområden som fram till idag har stöttat över 5 000 unga till att förverkliga sina idéer. Nu  släpper Siduri Poli en bok full av kraftfulla tips och verktyg för att lyckas i en vit värld.

Hur du lyckas i en vit värld är en konkret och peppande framgångshandbok där Siduri Poli guidar läsaren i hur man undviker fällor och skapar intressanta möjligheter. Allt med avstamp i sin egen bakgrund och historia, uppväxt i Botkyrka och barn till assyriska flyktingar från Turkiet. Siduri belyser och delar med sig av personliga historier om rasism, diskriminering och samhällsfrågor.

Siduri har i boken sammanställt 10 principer till ett manifest med konkreta råd och potentiella fallgropar för att lyckas och förverkliga drömmar. Exempelvis:

  • ”Du behöver inte assimileras”
  • ”Kasta tacksamhetsskulden”
  • ”Bygg din tribe”
  • ”Du behöver inte vara expert på integrationsfrågor”

– Det här är boken som jag hade velat ha själv. Det är ett faktum att vi lever i en värld där inte alla har samma möjligheter. Men du kan lyckas oavsett vad som står i din väg och det går att ta plats i en värld som inte speglar dig. Jag har skrivit en guide till alla underdogs som vill ha guidning och som kan tänka sig att ta sig fram med otraditionella vägar, säger Siduri Poli.

Foto: Daniela Spiroska

Utdrag från boken:

Min resa är långt ifrån en polerad framgångssaga. Det är inte heller en snyfthistoria. Jag har gått från den ena identiteten till den andra i kampen för att hitta mitt sammanhang. Jag har försökt hitta hem i orten, i stan, i suedimedelklassen, men ändå känt mig hemlös. Min dröm är en värld där både företag, kunder och hela samhället gynnas av att bredda den trånga, vita normen. Och vem tillhör drömmarna, om inte mig, om inte oss? Vi som är uppfostrade av personer som vågade drömma så stort och djärvt att de lämnade sina hemländer för att ta sig till helt främmande mark, många mil från alla de känner. Vi som växt upp och fått se hur hårt arbete verkligen ser ut. Alla mammor, pappor, syskon och släktingar som tar extrapass på äldreboenden och slänger sina examensbetyg i papperskorgen för att ta de jobb som de får. Vi med starka ryggrader, som inte fått något serverat och som fått lära oss från barnsben att om det finns något vi vill ha, då behöver vi jobba för att få det.

Vem tillhör drömmarna, om inte den generation som levt, förtärt och andats drömmar – och därför besitter den verkliga förmågan att uppnå dem. Det är för dig jag skriver den här boken. För dig som drömmer stort och vill nå långt. För dig som känner att det är omöjligt, för dig som möter motgångar i form av fördomar och rasism varje dag, men som ändå vågar. Och för dig som tror att du aldrig kommer att klara det. Men du kommer klara det, vi gör det tillsammans. Ett steg i taget. Dina drömmar är värda att förverkligas, och du ska inte låta någonting hindra dig. Det är dags att vår verklighet får synas, vi som inte fötts in i den vita medelklassen med alla privilegier som det innebär. Jag vill att du ska våga drömma, oavsett hur du ser ut eller var du kommer ifrån. Den där drömmen du har, den är din och ingen annans. Äg din dröm, stoppa den i fickan och gå ut genom dörren. Om du gör det, så kommer jag att berätta för dig hur jag gjort resten.

Siduri Poli, född 1988, är en prisbelönt entreprenör och föreläsare. Hon har en bakgrund inom techbranschen där hon drivit egna start-ups och varit digital affärsrådgivare till några av Sverige största varumärken. Idag är hon medgrundare till och utvecklingschef på innovationshuset Changers Hub, där hon coachat hundratals  etablerade entreprenörer och unga förmågor från ytterstadsområden till att förverkliga sina idéer.

Hon har en diplomutbildning i Interactive communications från Berghs, har studerat journalistik och kriminologi och gjort två TEDx-föreläsningar. Siduri har bland annat utsetts till Framtidens mäktigaste av TCO, Årets supertalang i kategorin Samhällsbyggare av Veckans affärer och Årets superkommunikatör av tidningen Resumé.

Boken Hur du lyckas i en vit värld kommer ut den 26 augusti. Den ges också ut som ljudbok inläst av Siduri Poli själv.

För recensionsexemplar, bilder eller mer information, vänligen kontakta:

Magdalena Höglund• Presskontakt • 0733 338840 • magdalena@highlandpr.se