Bokförlaget Forum, 2021-05-19

Foto: Thron Ullberg, Gabriel Liljevall

Suzanne Reuter läser in Vera Malms vidunderliga äventyr

Den 19 maj utkommer romanen Vera Malms vidunderliga äventyr av Tomas Tivemark. En debut för både författaren och ljudboksinläsaren, skådespelaren Suzanne Reuter.

Suzanne Reuter:

– Att läsa in en bok är en helt ny erfarenhet och var så klart en utmaning. Det gäller att hitta en balans mellan min tolkning och lyssnarens möjlighet att göra sin egen. Hoppas min inläsning av boken tas emot väl och att jag snart får möjlighet läsa in en ny bok, det här var riktigt roligt och lärorikt.

Till skillnad från många andra skådespelare har hon alltså inte läst in ljudböcker tidigare. Att det blev just Vera Malms vidunderliga äventyr som skulle bli den första beror på att Tomas Tivemark och Suzanne Reuter har jobbat mycket ihop. Tomas är nämligen manusförfattare och filmproducent och ligger bakom succéer som Svensson, Svensson, Lorry, Cleo, Bert och Jakten på en mördare. Under åren har han gjort många produktioner med Suzanne Reuter i huvudrollen.

När Tomas Tivemark nu utvecklar sitt manusförfattande från film- till bokproduktion har han kvar ambitionen att lyfta det mänskliga och lite knäppa, med en humor som vi är vana att se honom skapa. Men här har han också försökt att berätta något viktigt, på ett lättsamt sätt.

Tomas Tivemark:

– Det här är mitt försök att påminna om att alla människor vill gott, och att det är viktigt att visa medkänsla och respekt för sånt som vi inte känner igen.

Om boken

Vera Malms vidunderliga äventyr handlar om 18-åriga Vera. Hon har vuxit upp hos sin morfar på hans gård som varit hela hennes värld. När han plötsligt dör kastas hon ut i ett Sverige hon vet alldeles för lite om. Tillsammans med sin ko Ella hamnar Vera i Stockholm där hon lär känna en vresig reklamman, en politiker som bara vill göra gott, en före detta värsting och en tjej som kan allt om influencers. Det blir en resa som kommer att förändra inte bara Vera och de människor som hon träffar, utan hela Sveriges framtid. Ingenting är sig likt efter att man har fått möta Vera Malm.

Kontakt:

Marie Lok Björk  Mediekontakt  marie.bjork@bonnierforlagen.se