Bokförlaget Forum, 2020-12-11

Foto: Klara Johansson

Tina Frennstedt gästar Pocketpodden

Ingen som bodde i Lund 1991 har kunnat glömma Niklas Elmberg, studenten som cyklade hemåt efter en utekväll med vänner och sedan hittades mördad i ett dike.

Tina Frennstedt minns den obehagliga stämningen som spred sig och nu låter hon sin fiktiva cold case-polis Tess Hjalmarsson i Väg 9 ta sig an ett snarlikt fall, och med större framgång än verklighetens poliser. I Pocketpodden berättar för Lisa Tallroth ovisshetens plåga.

Möt också Alex Haridi, som tillsammans med Lisa Langseth, skrivit manus till höstens Netflixbuzz: Kärlek & anarki.

Om Cold Case: Väg 9

En höstnatt 2004 mördas den unga pianisten Max Lund brutalt intill väg 9 utanför Ystad. Mordet förblir olöst och bland många frågetecken på brottsplatsen finns en mystisk vit lera. Femton år senare, samma dag som konstrundan inleds på Österlen, dyker leran upp igen när konstnären Mischa Lindberg hittas död i dimman vid Stenshuvuds fyr.  Trots att Malmöpolisen är hårt pressad av gängskjutningar lyckas ”supersnuten” Tess Hjalmarsson genomdriva att Max-mordet tas upp på nytt. Tillsammans med sin lite oborstade kollega Marie Erling upptäcker hon mängder av brister och lögner i den gamla utredningen.  Samtidigt börjar en tvåbarnsmamma på Österlen misstänka att hennes make inte är den hon trodde att han var. Snart har hennes liv förvandlats till en mardröm.

Cold Case: Väg 9 är den andra fristående delen i Tina Frennstedts prisbelönta deckarserie inspirerad av verkliga fall som utspelar sig i Malmö och på Österlen.

Sagt om boken

”Det är befriande med en deckare där författaren vågar tro på sin berättelse och inte känner sig tvungen att addera onödigt våld och blod.”  Göteborgs-Posten

”Människor av kött och blod befolkar Tina Frennstedts kalla fall-serie.” Sydsvenskan

"Smart deckare utan stereotyper.” Aftonbladet

”Det skrivs många deckare i Sverige nuförtiden, men frågar du mig så är Tina Frennstedt ett av de mest intressanta namnen.”  Kalmar Läns Tidning