Bokförlaget Forum, 2022-04-14

Tisdagsklubben som film med Marie Richardson och Peter Stormare

Anna Fredrikssons roman Tisdagsklubben har blivit film med Marie Richardson och Peter Stormare. Det är en roman om svåra livsval, vänskap och matlagning. Om att det aldrig är för sent. Och om att bli galet, härligt förälskad – oavsett hur gammal man är.

I centrum av romanen står Karin som av ren slentrian anmäler sig till en kvällskurs i asiatisk matlagning varannan tisdag. Det enda hon vet är att hon behöver bryta en ond cirkel av oro och ensamhet. Matlagningskursen blir ett andningshål för Karin.

Kursen leds att den framgångsrika och passionerade kocken Henrik. Hon lär också känna den livsbejakande Monika och de börjar kalla sig Tisdagsklubben. Karin inser mer och mer att hennes liv inte alls har passerat något bästföredatum och börjar ifrågasätta det hon tidigare trott var sant. Ska hon våga bejaka sina innersta önskningar och sätta sin trygga tillvaro på spel? Eller ska hon vara nöjd med det hon faktiskt har?

Sagt om boken

”En roman som trots sin vardaglighet Кr en riktig bladvändare.” Lantliv

”… jag tippar att den kommer att finna många läsare. ... hon har en nerv i sin penna, så det går inte att stå likgiltig inför hennes historier ... Tisdagsklubben är nyttig, hoppfull läsning.” Dala-Demokraten

”Hon är detaljernas mästarinna, Anna Fredriksson. Med små, små medel tecknar hon trovärdiga människor så tydligt att man tror att man står mitt ibland dem.” Blekinge Läns Tidning b

Om Anna Fredriksson

Anna Fredriksson har tidigare utkommit med romanerna Sommarhuset, LyckostigenAugustiresan samt tre böcker om Pensionat Pomona på Österlen och som blivit stora läsarfavoriter och tillsammans sålts i över en halv miljon exemplar.