Bokförlaget Forum, 2020-05-11

Foto: Claudio Bresciani/TT

Vingar av silver – uppföljaren i Camilla Läckbergs Faye-serie

Den första delen i duologin, En bur av guld, var den mesta sålda boken i Sverige 2019. Faye och hennes kompromisslösa kamp för att äga sitt eget liv fick ett mycket varmt mottagande även av kritikerna. Camilla Läckbergs böcker har hittills sålt i fler än 26 miljoner exemplar i 60 länder och översatts till 40 språk.

Om En bur av guld var en uppgörelse med den snäva ramar av vad “en fin flicka” får göra, har Vingar av silver mäns våld mot kvinnor i fokus. Uppföljaren är mörkare, sexigare och våldsammare men också varmare, med systerskap och lojalitet mellan kvinnor som starkt tema.

– Vi fastnar ibland i att tänka att en kvinnas liv är över om hon utsätts för något riktigt vidrigt som svek, misshandel, och våldtäkt. Faye vägrar att acceptera det. Hon har inte alltid valt hur hennes berättelse börjar, men hon tar definitivt kontroll över hur den slutar, säger Camilla Läckberg.

– Faye och kvinnorna som sluter upp runt henne har välkomnats med öppna armar av både gamla och nya Camilla Läckberg-läsare. Vi vet att uppföljaren är mycket efterlängtad, säger Sara Börsvik, VD på Bonnierförlagen.

– Vi kvinnor fostras ofta till att tävla mot varandra. Faye utmanar det och väljer lojalitet när hon förväntas vara andra kvinnors fiende. Den här serien är min passionerade hyllning till urkraften i systerskapet och den är en sådan befrielse att skriva. Med Fayes hjälp vill jag utmana normer och krossa glastaket, säger Camilla Läckberg.

Vingar av silver utkommer den 13 maj 2020.

Om Camilla Läckberg

Deckardrottningen Camilla Läckberg är en internationell bästsäljare med 26 miljoner böcker sålda i över 60 länder. Hon är den sjätte mest lästa författaren i Europa, och har också skrivit barnböcker, kokböcker och texter för TV och scen. Flera av hennes böcker har filmatiserats. Hon är en ivrig filantrop och medgrundare av Invest in Her, som investerar i kvinnors entreprenörskap. Camilla Läckberg bor i Stockholm med sin man och fyra barn.

För mer information kontakta:

Matilda Harar • matilda@assefa.se

Sofia Heurlin • sofia.heurlin@bonnierforlagen.se