Bokförlaget Forum, 2020-09-07

Foto: Pär Wickholm

Weeping Willows-sångaren skriver för framtiden

Magnus Carlsons engagemang för klimatet blev tydligt under hans sommarprat i P1 2018, men även under hans medverkan i ”Så mycket bättre” 2016. Nu kommer boken där läsarna får följa hans inspirerande hållbarhetsresa mot ett klimatsmartare liv, tillsammans med journalisten Johanna Stål. Här finns konkreta tips som alla kan ta till sig av. Men här finns också en personlig berättelse om livet som popsångare.

– Det har varit intressant att stanna upp och analysera mina första femtio år som jordbo. Alla har vi olika möj­ligheter och sätt att leva. Allt jag kan göra är att berätta och dela med mig av min egen resa och om hur jag oroas och inspireras av den kunskap och de insikter jag har samlat på mig fram tills nu, säger Magnus Carlson.

I boken En annan framtid – Magnus Carlsons hållbarhetsresa varvas historien om Magnus, hans musik och hans privata hållbarhetsresa med fakta och tips från olika experter. Här finns dock inga pekpinnar eller skuldbeläggande. Men här finns exempel på inspirerande personer som försöker göra skillnad. Boken visar på att en förändring till att leva mer hållbart och klimatsmart inte behöver vara så svårt. Här går till exempel att läsa hur man kommer igång och ställer om hemma och på jobbet, hur man reser och äter mer klimatsmart.

– De flesta förändringarna är ganska enkla att genomföra. Att förändra matvanorna är det enda som har varit svårt för mig, säger Magnus Carlson.

Medförfattare i boken är journalisten och författaren Johanna Stål. Johanna är chefredaktör för hållbarhetsmagasinet Camino och en flitigt anlitad föreläsare i hållbarhets- och miljöfrågor. Johanna har skrivit böcker tidigare, men det här är första gången hon samarbetar med Magnus Carlson.

– Det som har varit så roligt är att Magnus är så genuint nyfiken och intresserad av hållbarhetsfrågorna. Jag har kommit med alla möjliga komplicerade idéer som han genast blivit nyfiken på att lära sig mer om. Jag har fått visat honom en del av min värld och han har samtidigt bjudit in mig att ta del av hans. Det har aldrig varit långtråkigt och det har varit väldigt lärorikt för oss båda, säger Johanna.

Och nu äntligen blir deras spännande hållbarhetsresa tillgänglig för alla andra, både som fysisk bok och som ljudbok inläst av Magnus Carlson själv. En begränsad upplaga av signerade böcker finns att förbeställa på Bokus redan nu.

En annan framtid – Magnus Carlsons hållbarhetsresa släpps på Bokförlaget Forum 6 oktober.

Om Magnus Carlson

Magnus Carlson är känd som sångare i Weeping Willows. 2016 medverkade han i tv-programmet ”Så mycket bättre” och 2018 var han en av sommarvärdarna i Sommar i P1.  Magnus Carlson är mycket engagerad i miljöfrågor och utsågs 2019 till Årets Miljöhjälte i klimatkategorin av Världsnaturfonden WWF.

För ytterligare information och recensionsexemplar, vänligen kontakta: 

Marie Björk • marie.bjork@bonnierforlagen.se • Växel: +46 8 696 80 00 • Mobil: +46 76 542 79 70