Bokförlaget Forum, 2020-08-27

Älvornas kulle – perfekt läsning för din bokcirkel

Elisabet Nemert är en av Sveriges mest älskade och lästa författare, levandegör historien overkligt skicklig och sätter samtidigt ord på världens många orättvisor i sina böcker. Den nya romanen Älvornas kulle är inget undantag.

Vad pratar man om i en bokcirkel?

Här är några förslag på vad man kan diskutera

Om Älvornas kulle

Systerskap över tid och rum, stark lojalitet och oförutsägbar kärlek. I ”Älvornas kulle” får vi möta Celine, vars tillvaro slås i spillror när maken deklarerar att han vill skiljas. Celine förlorar då sitt arbete som lärare på den skola där han är rektor, och hon och barnen måste ge sig av. De får hjälp att flytta in i ett gammalt hus i Sunnanäng invid Siljans strand. Ett hus där många dramatiska kvinnoöden har utspelat sig. Uppe på husets vind finner Celine en tummad dagbok. I den berättar änkan Emilia sin historia från förr. I närheten ligger Käringberet där man på 1600-talet brände häxor. I huset på Älvornas kulle finns många dolda hemligheter. Och Celines lilla dotter, den sjuåriga Sofia, har förmågan att se det som är fördolt för andra.

Om Elisabet Nemert

Elisabet Nemert är född och uppvuxen i Stockholm. Idag bor hon med sin familj i Sollentuna utanför Stockholm. Hon är gift och har två döttrar. Elisabet Nemert är adjunkt i svenska, historia, konsthistoria och filmvetenskap. Hon har i många år undervisat på högstadiet och gymnasiet i dessa ämnen. Innan Elisabet Nemert blev författare på heltid ägnade hon sig åt att skriva läroböcker och fackböcker samt åt att handleda och fortbilda skolledare, lärare och politiker i etik, konflikthantering, livsåskådningsfrågor och samtalsmetodik. Ända sedan debuten med Bortom stjärnan har hennes böcker tillhört de mest utlånade på biblioteken. Den förra boken Blå längtan blev en stor försäljningsframgång.