Bokförlaget Forum, 2019-09-11

Blå längtan – perfekt läsning för din bokcirkel

Elisabet Nemert är en av Sveriges mest älskade och lästa författare, levandegör historien overkligt skicklig och sätter samtidigt ord på världens många orättvisor i sina böcker. Blå längtan är inget undantag.

Vad pratar man om i en bokcirkel – här är några förslag på saker man kan ta upp.

Om Blå längtan

Två maskrosbarn kommer till världen samma dag – den 12 februari 1950. Naomi i Nigeria, Pia i Sverige. Naomi föds med läppspalt och förskjuts av sin familj. Läkekvinnan Jorinda tar hand om henne och låter henne bo på savannen där hon blir vän med elefanter och lejon. Pia föds på Södra BB i Stockholm, i välfärdens Sverige, men hennes föräldrar är alkoholiserade och uppväxten blir tuff . Deras vägar  ätas samman av ödet och så småningom möts de båda flickorna i Sverige.

Blå längtan är en stark berättelse om människors lika värde och en värld i förändring. Flickornas oförutsägbara livsresor rymmer sorg och glädje, dramatik och kärlek. Och som en röd tråd löper genom hela boken deras starka vänskap.

Om Elisabet

Elisabet Nemert är född och uppvuxen i Stockholm. Idag bor hon med sin familj i Sollentuna utanför Stockholm. Hon är gift och har två döttrar. Elisabet Nemert är adjunkt i svenska, historia, konsthistoria och filmvetenskap. Hon har i många år undervisat på högstadiet och gymnasiet i dessa ämnen. Innan Elisabet Nemert blev författare på heltid ägnade hon sig åt att skriva läroböcker och fackböcker samt åt att handleda och fortbilda skolledare, lärare och politiker i etik, konflikthantering, livsåskådningsfrågor och samtalsmetodik.

Ända sedan debuten med Bortom stjärnan har hennes böcker tillhört de mest utlånade på biblioteken. Den förra boken Vargarnas tid blev en stor försäljningsframgång.