Bokförlaget Forum, 2023-05-08

Bläddra i höstens katalog 2023

Bläddra i höstens katalog

Den stora tjusningen med våren är väl ändå att få presentera höstens böcker? Nåja, en del annat härligt finns såklart men med den här höstlistan är det inte svårt att för en stund ignorera solskenet och värmen utanför fönstret.

För de som vill underhållas under de mörka höstkvällarna är vi glada att kunna berätta att Niklas Natt och Dag, efter trilogisuccén 1793–1795, kommer ut med den första delen i sin nya romansvit Ödet och hoppet, baserat på Niklas egen släkts historia. En släktsaga om krig och uppror, kärlek och svek, makthunger och girighet som väntat på att få berättas i nära sexhundra år.

På spänningssidan är det extra kul att få presentera ett par nya författarskap:

Efter att ha skrivit ungdomsböcker debuterar författaren E.P. Uggla på en ny arena. I höst släpps hennes psykologiska thriller Bortförda som handlar om en spårlöst försvunnen barngrupp. Desperata föräldrar, hemligheter och ett högt tempo – vi lovar en riktigt stark och drabbande läsupplevelse.

Var för sig är de några av Sveriges mest kända namn, och till hösten är Sofie Sarenbrant och Carina Bergfeldt för första gången som författarduo aktuella med första delen i en ny spänningsserie. Födelsedagen utspelar sig under tjugofyra intensiva timmar och är en bladvändare med hög spänningsfaktor.

Lämnar vi fiktionens värld hittar vi minst lika spännande läsning. Annie Lööf har länge haft en nyckelroll i svensk politik. I Också Annie får vi följa henne genom både personliga och samhälleliga förändringar, hur det känns att stå kvar när andra lämnar och att stå upp när motvinden blåser hårt. En bok om det som funnits under ytan, bakom rubrikerna och besluten.

Vi är också stolta att, i samarbete med Naturskyddsföreningen, ge ut boken Viktigt på riktigt, där Therése Lindgren demonstrerar hur hon strävar efter att leva ett liv som är mer skonsamt för vår planet. Hon delar med sig av tips och berättar om utmaningar hon själv ställs inför, större livsstilsförändringar som att bli vegan såväl som vardagsgrubblerier likt om det är värt att betala extra för ekobananer.

Och ett sista tips – boken Förstå, acceptera och hantera dina mindre trauman, såld till 31 länder och skriven av psykologen Meg Arroll. Boken delger metoder och verktyg för hanterandet av små trauman – ibland osynliga men som påverkar vardagen: sömnvanor, relationer till andra och livskvalitén över huvud taget. Spännande läsning som hjälper oss att förstå oss själva.

Och detta var endast några axplock från listan – den här hösten har vi helt klart något för alla.

God läsning!

Annie Kabala, förlagschef