Bokförlaget Forum, 2022-11-23

Foto: Jimmy Backius

Camilla Läckberg är årets mest lyssnade författare

Nu har Bookbeat gjort sin årliga sammanställning och resultatet visar att Camilla Läckberg med två stora titelsläpp – Kult och Gökungen – är årets mest lyssnade författare. Camilla Läckbergs individuella placering tillsammans med en nionde plats ihop med Henrik Fexeus på topplistan gör att henne totalt till den mest lyssnade författaren 2022.

– Den nya och elfte delen om Fjällbacka var så efterlängtad och serien är en av de mest framgångsrika någonsin i BookBeat. Det är så imponerande att Camilla Läckberg igen lyckas fånga lyssnarna. Samtidigt visar hon en stor bredd när hon tillsammans med Henrik Fexeus skapat en ny spännande värld i serien om Vincent & Mina, säger Emelie Hollbox, Bookbeat.

Till Bookbeats pressmeddelande

Serier är precis som tidigare år mycket populära och på topplistorna finns också Viveca Sten med Botgöraren samt Pascal Engman och Johannes Selåkers Till minne av en mördare.

Om Kult

Uppläsare: Eva Röse

När en liten pojke försvinner från en förskola på Södermalm i Stockholm sätts polisinspektör Mina Dabiri och hennes kollegor åter på prov. De hittar genast likheter med en tidigare barnkidnappning, som slutade riktigt illa, och förstår att de har med livsfarliga krafter att göra. Allt pekar dessutom på att fler barn kommer att försvinna. För första gången sedan de dramatiska händelserna två år tidigare tar Mina upp kontakten med mentalisten Vincent Walder. Deras relation är lika speciell nu som då och han visar sig vara användbar även i denna utredning. Men klockan tickar. Hur många barn ska behöva offras innan polisen hittar förövaren?

Om Gökungen

Uppläsare: Katarina Ewerlöf

Två fruktansvärda händelser, utan synbart samband, skakar Fjällbacka. En känd fotograf hittas brutalt mördad i sin utställningslokal. Henning Bauer, nobelpristagare i litteratur, drabbas av ett våldsamt dåd på den lilla ö där han håller till för att skriva den tionde delen i sin världsberömda romansvit. Patrik Hedström och kollegorna på Tanumshede polisstation kommer ingenvart med utredningen av fallen, samtidigt som Erica Falck gräver i ett tragiskt mord i 1980-talets Stockholm. Hon inser snart att det förflutnas trådar sträcker sig in i nutiden och att gamla synder lämnar långa skuggor efter sig.

Om Botgöraren

Uppläsare: Gunilla Leining

Strax före påsk hittas affärskvinnan Charlotte Wretlind brutalt mördad i sin svit på ett av Åres mest exklusiva hotell. Paniken sprider sig i trakten och Daniel Lindskog och hans kollega Hanna Ahlander tar sig omedelbart an fallet. Det visar sig att offret har kopplingar till Storliens berömda högfjällshotell, en anrik men nergången skidanläggning som sedan många år förlorat sin glans. Daniel har börjat gå i terapi för att hantera ilskan som ställer till det i hans relationer. Hanna försöker förgäves hålla reda på sitt känsloliv. Tillsammans leds de in i en vindlande utredning kantad av trasiga relationer, svåra konflikter och plågsamma barndomsminnen.

Om Till minne av en mördare

Uppläsare: Jonas Malmsjö

Det är VM-sommaren 1994 och Sverige kokar av både fotbollsyra och den värmebölja som håller landet i ett fast grepp. Men så skakas landet om i grunden av Mattias Flinks massmord i Falun. I skuggan av skjutningarna hittas en kvinna strypt. Snart står det klart att hennes mördare är någon annan än Flink och att hon bara är ett av flera offer som dödats med samma tillvägagångssätt. Det faller på den nyss hemkomne FN-soldaten och polisen Tomas Wolf att hitta mördaren. Till sin hjälp har han Vera Berg – en korrupt kvällstidningsreporter som är på flykt från sin före detta kille och hans mc-gäng. Huvudmisstänkt blir filmstjärnan och suputen Micael Bratt, men både Vera och Tomas misstänker att den skyldiga finns närmare inpå utredningen än så.