Bokförlaget Forum, 2020-09-07

Foto: Evelina Sigetty

Camilla Läckberg och Henrik Fexeus skriver deckartrilogi

Författarna Camilla Läckberg och Henrik Fexeus är duon bakom en ny, unik deckartrilogi. Seriens huvudpersoner är mentalisten Vincent och polisen Mina, och berättelserna utspelar sig i det nutida Stockholm. Första boken utkommer hösten 2021 på bokförlaget Forum.

– Med Camilla och Henrik blir ett plus ett tre, säger Ebba Östberg, ansvarig förläggare för skönlitteratur på bokförlaget Forum.

Med träffsäkra karaktärsbyggen, ett färgstarkt persongalleri och riktigt snillrika gåtor skapar Camilla och Henrik en bok som kombinerar den klassiska deckaren med okonventionell mentalism – något vi tror att läsarna och lyssnarna kommer att älska, fortsätter hon.

I Box, trilogins första del, introduceras läsarna för polisen Mina Dabiri och mentalisten Vincent Walder. Tillsammans arbetar de för att lösa en rad mord som liknar magiska illusioner. Vincent och Mina har båda ett udda sätt att se på världen viket påverkar både deras liv och hur de löser fallet.

– Jag och Henrik är gamla vänner och har pratat i flera år om att göra något ihop. Detta är första gången jag skriver bok tillsammans med någon. Vi utmanar och utvecklar varandras författarskap, säger Camilla. 

– Jag har tillbringat större delen av mitt liv med att ta reda på hur man kan styra det mänskliga psyket. Att nu få göra det i bokform tillsammans med Camilla, den kanske främsta i världen på att skriva fängslande berättelser, är en dröm som blivit sann. Jag nyper mig själv ibland fortfarande när ingen ser, säger Henrik.

Vi har redan ett mycket stort intresse för den nya trilogin från utlandet. Faktum är att de nordiska rättigheterna såldes redan i juni. Det här kommer bli en av de största lanseringarna vi någonsin sett, vi siktar mot rekordnivåer, säger Joakim Hansson på Nordin Agency.

Om författarna

Camilla Läckberg är född och uppvuxen i Fjällbacka men bor numera i Stockholm. Hon debuterade år 2003 med kriminalromanen Isprinsessan, som lovordades i pressen och snabbt fann en stor läsekrets. Läckberg är en av Europas mest lästa författare, hennes böcker har sålt i fler än 26 miljoner exemplar i nära 60 länder. 2019 tog hon ett nytt steg i sitt författarskap och gav ut En bur av guld, den första delen i duologin om affärskvinnan Faye, som blev Sveriges mest sålda bok 2019.

Henrik Fexeus är en av Sveriges mest eftertraktade föreläsare och en prisbelönt mentalist. Han har utfört uppmärksammade psykologiska experiment i TV och slog igenom 2007 för den breda publiken med debutboken Konsten att läsa tankar. Sedan dess har han haft stora framgångar med böckerna När du gör som jag vill, Alla får ligga, Konsten att få mentala superkrafter och Fingertoppskänsla. Hans böcker har vunnit flera priser, sålt i över en miljon exemplar och är översatta till fler än 27 språk. 2018 blev han utnämnd till en av världens ledande experter på kroppsspråk.

För ytterligare information, vänligen kontakta: 

Sofia Heurlin • sofia.heurlin@bonnierforlagen.se • +46 70 726 33 01