Bokförlaget Forum, 2020-02-11

Foto: Gabriel Liljevall

Carin Hjulström skriver cosy crime

Den populära författaren Carin Hjulström är tillbaka med en ny serie – i en ny genre. I Bara ett litet mord bjuder Hjulström på cosy crime i Agatha Christies anda. Flytten från Göteborg till Stockholm blev startskottet på nya serien om mord i trädgårdsmiljö.

Bara ett litet mord utspelar sig på en nedgången plantskola på Säbyholms gods norr om Kungsängen utanför Stockholm. Precis som tidigare väver Carin Hjulström in detaljer från sitt eget liv i sina romaner. Namnet på nya serien, ”Säbyholms gröna fingrar”, är nämligen namnet på den studiecirkel som hon gick med i när hon var nyinflyttad i byn och ville lära känna folk.

– Denna bok tillägnar jag medlemmarna i studiecirkeln som varje torsdagskväll träffas och odlar i ett av byns växthus. Jag tackar för att de så generöst ville låna ut sitt udda namn till min bokserie! Utan den studiecirkeln och våra kvällar i växthuset hade denna bok inte kommit till, säger Carin Hjulström.

Bara ett litet mord släpps 4 mars på Bokförlaget Forum

Bara ett litet mord handlar om skådespelerskan Siri Ehrensvärd och hennes halvkriminelle brorson. Siri har alltid haft dåligt samvete för den föräldralöse Anton. Hon har prioriterat teatern och kärleken till Dramatens gifte chef. När älskaren bryter relationen flyr Siri till Stockholm. Hon landar hos Anton som just vunnit en plantskola i Säbyholm på poker. Samtidigt hittas en jakttillsyningsman död på en åker, i en sky av örnfjädrar. Lokalpolisen Olle Magnusson börjar nysta i mordfallet. Snart inser han att den nyinflyttade skådespelerskan har näsa för ledtrådar och dessutom är ett trevligt sällskap.

Carin Hjulström har blivit känd för sina varma, humoristiska och mycket mänskliga berättelser med teman som sträcker sig från allt i från brutala politiska mord till trevande nätdejting och feelgood. Och även här finns humor, hög igenkänning men också svärta. De som uppskattat hennes relationsromaner kommer inte bli besvikna. Carin Hjulström är förutom författare även journalist, manusförfattare och programledare. Hon har bland annat lett Melodifestivalen, Carin med C, TV-huset och Carin 21:30. Nu i helgen kunde tv-tittarna se henne öppna Melodifestivalens andra deltävling i Göteborg.

Träffa Carin Hjulström i Säbyholm:

  • Njut av ett glas bubbel och mingelbuffé samtidigt som du lyssnar på Carin Hjulström, i bokens sanna miljö.
  • Thoresta Herrgård, lördag 7 mars, klockan 13.00
  • Föranmälan krävs via thoresta.se

Träffa Carin på Trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar:

  • Carin Hjulström berättar om nya boken och den väsentliga trädgårdsmiljön. Boken finns till försäljning och författaren signerar.
  • Scen Pelargon, söndag 29 mars, klockan 14.30: Bara ett litet mord – spänning i trädgårdsmiljö

Mediekontakt:

Marie Björk

marie.bjork@bonnierforlagen.se +46 8 696 80 00 Växel • +46 76 542 79 70 Mobil