Bokförlaget Forum, 2018-03-21

Christoffer Holst är första svenska författaren på Lovereads

Christoffer Holst + Lovereads = sant! Christoffer Holst blir den första svenska författaren på nya imprintet Lovereads lista. Söta, röda sommardrömmar utkommer i augusti.

– När Christoffer hörde av sig blev jag otroligt glad. Han har en alldeles särskild röst och jag är imponerad av såväl hans språk som hans karaktärer. Christoffer och Lovereads är en match made in heaven, säger Ebba Östberg, förläggare på Lovereads.

Christoffer Holst är en erfaren och produktiv författare som sedan 2015 givit ut tre romaner och en ungdomsbok.

– Efter att ha skrivit flera feelgood-romaner i samma stil kände jag att jag ville addera någon ny ingrediens. Jag har ett ALLDELES för klent psyke för att skriva superblodiga thrillers, men har dock alltid älskat Agatha Christie-liknande deckare i härliga miljöer, så jag bestämde mig helt enkelt för att prova på att skriva en romantisk feelgood-deckare, säger Christoffer Holst.

Söta, röda sommardrömmar är första delen i en tänkt serie om skvallerjournalisten Cilla Storm. Efter ett kraschat förhållande tar Cilla sin tillflykt till en kolonistuga på Bullholmen i Stockholms skärgård – en idyllisk sommardröm som grusas när en ung kvinna mördas på ön.

– Att skriva denna bok är författarmässigt det absolut roligaste jag har gjort. Att den dessutom kommer ut på Lovereads känns klockrent och hedrande, eftersom relationer och kärlek alltid spelar den viktigaste rollen i mina historier, säger Christoffer Holst.

Söta, röda sommardrömmar är en charmig berättelse där oväntad kärlek och skärgårdsliv möter en kittlande spänningsintrig. Den utkommer i augusti.

Fakta romance
Romance brukar kallas världens största bokgenre. I USA står den för en tredjedel av den skönlitterära marknaden, med en försäljning på drygt en miljard dollar 2013 enligt branschstatistiken BookStats – ett samarbete mellan The Association of American Publishers (AAP) och Book Industry Study Group (BISG).

För ytterligare information

Ebba Östberg, Förläggare, Lovereads
ebba.ostberg@forum.se
072-302 30 22

Marie Jungsand, Pressansvarig
marie.jungsand@bonnierforlagen.se
Tel. 076-542 80 74

Lovereads är ett boutique-imprint som ger ut smart och modern romance på den svenska marknaden. Lovereads är ett varumärke inom bokförlaget Forum.

Bokförlaget Forum
Bokförlaget Forum grundades 1944 och är en del av Bonnierförlagen, Sveriges största förlagshus. Vi ger ut ca 60 titlar per år, både svensk och översatt skönlitteratur respektive facklitteratur.

Bonnierförlagen är Sveriges ledande förlagshus, med en tillgänglig utgivningskatalog på drygt 10 000 titlar, varav 6 800 är digitala. 2017 ger Bonnierförlagen ut cirka 450 nya titlar. Förlagshuset består av