Bokförlaget Forum, 2021-03-03

Där kräftorna sjunger – finalist i Storytel Awards

Nu har lyssnarna sagt sitt. Omröstningen är avslutad, rösterna räknade och finalisterna utsedda. Där kräftorna sjunger av Delia Owens har gått vidare till jurygruppen som utser vinnaren i kategorin Roman. De slutgiltiga vinnarna i alla kategorier presenteras den 29 april på Storytel Awards digitala gala.

Om Där kräftorna sjunger av Delia Owens

Översättning Cecilia Berglund • Uppläsare Anna Maria Käll

Kya Clark växer upp i våtmarken utanför en liten by vid North Carolinas kust. Familjen har inte mycket pengar, tillvaron är svår och en efter en ger sig hennes familjemedlemmar av. Kya är bara ett barn men tvingas överleva i den öde våtmarken helt ensam, isolerad från omvärlden och med bara fiskmåsar som vänner. Byborna börjar snart sprida elaka rykten om henne, de kallar henne ”Träskflickan” och utsätter henne för kränkningar under flera år.

När Chase Andrews, stadens talangfulla quarterback och en riktig svärmorsdröm, hittas död i närheten av Kyas hem blir hon omedelbart misstänkt och en mordutredning inleds. Vad polisen och byborna inte vet är att Kya är långt ifrån den obildade enstöring som de tror, och snart uppdagas sanningen om hennes liv.