Bokförlaget Forum, 2021-04-12

Foto: Gabriel Liljevall

David Ärlemalm aktuell med ny skildring av Stockholms skuggsida

Som natten är en klaustrofobisk och nervig skildring av Stockholms skuggsida – men även en historia om vänskap, kärlek och de beslut livet ställer oss inför när precis allt ställs på sin spets. Förra året utkom David Ärlemalm med den uppmärksammade debuten Lite död runt ögonen. Som natten utkommer den 14 april.

Under några dygn får vi följa tjugoåriga Asynja och den fyra månader gamla dottern ”Snäckan”. När pojkvännen Eddies drogaffärer går snett blir Asynja och dottern brickor i ett mörkt spel. Asynja tvingas längre och längre ifrån det liv i Stockholm som hon drömde om hemma i Kramfors.

David Ärlemalm:

– Även om Asynja är en fiktiv person så har jag känt många Asynjor. Unga vuxna som fastnat i en destruktiv loop de försöker hantera, famlande efter något att klamra sig fast vid, berättar David Ärlemalm.

Som natten är en roman om en ung kvinna som dras in i en härva av kriminalitet, men det är också en berättelse om vänskap och kärleken till en dotter.

John Häggblom, förläggare

– Redan med sin debut imponerade David Ärlemalm stort på mig med sin säkra röst och enorma tonträff. Med Som natten tar han sitt författarskap vidare och visar att han är en av våra skickligaste samtidsskildrare.

David Ärlemalm är född 1975 i Stockholm, där han idag bor med sin familj. 2020 debuterade han med romanen Lite död runt ögonen för vilken han nominerades till ”Årets bästa svenska debut” av Svenska Deckarakademin. Ärlemalm har under de senaste 20 åren jobbat inom vården.

För intervjuförfrågningar och övriga frågor kontakta:

Erik Belin, Kult PR, erik.belin@kultpr.se, 0730 66 90 78