Bokförlaget Forum, 2023-04-05

Foto: Joakim Eliasson/Viaplay

De spelar huvudrollerna i Viaplays nya kriminalserie Åremorden

Viaplays dramatisering av Viveca Stens Åremorden har premiär senare i år. Inspelningen av den sex avsnitt långa serien pågår på plats i Åre. Nu presenteras äntligen skådespelarna och huvudrollerna som Hanna Ahlander och Daniel Lindskog spelas av Carla Sehn och Kardo Razzazi.

Carla Zehn, som är aktuell med sin första huvudroll i genren, har nominerats till Guldbaggen två gånger. Hon berättar i ett pressmeddelande hur unikt det är att få filma på en sådan spektakulär plats som Åre. Naturen blir ett avgörande element i berättelsen.

Kardo Razzazi berättar har att inspelningen varit otroligt spännande och väldigt rolig. Han ser fram emot att visa resultatet för publiken.

I den stjärnspäckade rollistan syns även bla Charlie Gustafsson, Francisco Sobrado, Pia Johansson, Cecilia von der Esch, Moa Gammel, Siham Shurafa, Olle Sarri, Björn Elgerd, Henrik Norlén, Philip Oros, Samuel Astor, Sofia Ledarp, Viktor Åkerblom och Jens Hultén. Rollen som rättsläkare gör sångerskan Maxida Märak.

Citypolisen som flyr till Åre

I tv-seriens centrum står poliserna Daniel Lindskog och Hanna Ahlander. Hanna är citypolisen i Stockholm som enbart lever för sitt jobb. Hennes värld rasar när hon stängs av från sitt arbete och dumpas av sin sambo. Hon flyr till systerns semesterbostad i Åre.

När en ung kvinna försvinner under Luciaaftons iskalla natt kan hon inte låta bli att börja nysta i fallet. Den underbemannade lokala polisstationen leds av den även privat pressade polisen Daniel Lindskog. Motvilligt tar han hjälp av Hanna.  Den stora frågan är om de kan lita på varandra?

Viveca Steens är en av Skandinaviens största och mest lästa deckarförfattare. Hennes böcker har sålts i över sju miljoner exemplar, de ges ut i fler än fyrtio länder och filmatiseringarna av hennes populära serie Morden i Sandhamn har nått nästan hundra miljoner tv-tittare över hela världen. Viveca tillbringar sina vintrar i Åre, vilket har inspirerat henne till den nya spänningsserien Åremorden.