Bokförlaget Forum, 2020-09-04

Foto: Kristian Pohl

Denise Rudberg nomineras till Årets deckarförfattare 2020

Denise Rudberg nomineras till BookBeats pris Årets svenska deckarförfattare 2020. Priset delas ut vid den digitala Crimetime-festivalen i slutet av september.

Priset är helt datadrivet och baseras på hur populära, genomlyssnade och omtyckta de tre senaste böckerna från svenska deckarförfattare har varit under det senaste året. För att kvala in ska författaren ha släppt minst en deckare under de senaste tolv månaderna.

Anna Riklund, Head of Content Curation BookBeat:

– Vi ser mycket fram emot att dela ut det här priset i samarbete med Crimetime i år igen. Deckargenren står sig stark bland lyssnarna. Förra årets vinnare Sofie Sarenbrant som är nominerad igen får konkurrens från flera som är med för första gången. Nu har BookBeats användare under ett par veckors tid sista chansen att lyssna på och ge toppbetyg till sina favoritdeckare innan vi utser vinnare.

Om Denise Rudberg

Denise Rudberg är en av våra mest lästa och älskade författare. Enbart böckerna i Elegant Crime-serien har sålt i över en miljon exemplar. Med böckerna Det första chiffret och En andra allians som ingår i serien Kontrahenterna har  Denise Rudberg tagit ett nytt kliv i sitt författarskap och använt sig av sitt stora historiska intresse. Med utgångspunkt i släktens historia lyfter Denise fram kvinnorna och väver en dramatisk berättelse om Signe, Iris och Elisabeth.