Bokförlaget Forum, 2018-09-12

Foto: Joel Nilsson

Artisten Emil Jensen utkommer med en bok i höst: Vad var det jag sa?

Emil Jensen är trippelaktuell framöver. I oktober släpper han ett nytt album, En gemensam galning, och i november startar en ny föreställningsturné med samma namn. Dessutom är det nu klart att Emil Jensen släpper en bok med samlade radiotexter: Vad var det jag sa?

Emil Jensen är en av våra mest angelägna röster – på album, i bokform, på scen och i radio. Han har tidigare släppt sex album, tre böcker, gjort uppmärksammade Sommarprat och Vinterprat i Sveriges Radio och musikaliska samarbeten med Klara Söderberg och Iiris Viljanen. Han har fått ta emot mängder av priser genom åren, senast Evert Taube-stipendiet 2017 för sitt låtskrivande där motiveringen lyfte fram att han ”med stor omsorg och ömsint allvar använder de rimmade ordens kraft till att både trösta, roa och oroa.”

I sin nya bok Vad var det jag sa? samlar han sina mest älskade radioframträdanden från Godmorgon, Världen!, Tankar för dagen, Sommar samt Vinter i P1, och varvar dem med nyskrivet material. Med en unik blandning av lyrik och komik vänder han ut och in på sig själv, språket och världen och visar hur det mest personliga kan hänga ihop med det mest allmängiltiga. Han hyllar kulturtanter, skriver brev till framtiden, skojar om sorg och saknad och jämför sig själv med mellanbocken Bruse. Texterna rör sig mellan storslagna ämnen och små vardagliga fenomen och lyfter fram dem på nya – och ofta helt oväntade – sätt. Hela tiden står medmänsklighet och engagemang i centrum.

Under sommaren 2018 gjorde Emil bara ett par exklusiva spelningar på Dalhalla och Way Out West inför den kommande omfattande höstturnén med föreställningen ”En gemensam galning” (inleds 2 november) och nya albumet med samma titel (release 26 oktober).

Vad var det jag sa? utkommer 24 oktober.

Läs mer och ladda ned omslaget.

För mer info, pressbilder och intervjuförfrågan, hör av dig till Emils presskontakt:

Jennie Hirvasoja
Ebba Lindqvist PR AB
jennie@ebbalindqvist.se
070-4015648

För recensionsex, kontakta Julia Markstedt på förlaget: julia.markstedt@bonnierforlagen.se, 076-526 11 87