Bokförlaget Forum, 2022-10-12

Foto: Nikolaj Thaning Rentzman/Netflix

En helt vanlig familj av Mattias Edvardsson blir Netflixserie

Succéromanen En helt vanlig familj blir Netflixserie med premiär någon gång under 2023. Mattias Edvardssons roman från 2018 är en oavbrutet spännande berättelse om varje förälders mardröm.

Alexandra Karlsson Tyrefors gör premiär som skådespelare i rollen som dottern Stella. Hennes föräldrar spelas av Lo Kauppi och Björn Bengtsson. Serien produceras av Jarowskij. Per Hanefjord regisserar och Anna Platt och Hans Jörnlind står för manus. Läs mer om Netflixserien.

Om boken

De är en helt vanlig familj. Prästen Adam, juristen Ulrika och deras 19-åriga dotter Stella. De bor i en fin villaförort utanför Lund och på ytan tycks deras tillvaro perfekt. Men en dag raseras allt. Stella anklagas för mord och hamnar i häktet.

Kvar finns de förtvivlade föräldrarna som inte förstår vad som har hänt eller vad de ska ta sig till. De är båda beredda att göra allt för att hjälpa Stella, men frågan är bara om de egentligen känner sin dotter. Eller varandra.

I tre olika delar får vi följa fadern, modern och dottern, och bit för bit avslöjas sanningen om vad som egentligen hände.

En helt vanlig familj handlar om tre människor som tror sig känna varandra men lever i olika världar. Och den fina linjen mellan rätt och fel, lögn och sanning.

Sagt om boken

"Detta är en mångbottnad, välskriven historia om skuld och unga kvinnors utsatthet. Jag är fast från första sidan, Edvardsson är en mästare på att skildra psykologiska drivkrafter.” Amelia

”Edvardssons bok må handla om ett brott men är också väldigt mycket en bok om både föräldraskap och om hur människor kan prövas i sina roller när en misstänkt inte längre är en främling. Hur långt är man egentligen beredd att gå för att skydda ’det man har’.” Blekinge Läns Tidning

Om Mattias Edvardsson

Mattias Edvardsson är författare och gymnasielärare i svenska och psykologi. Han har skrivit fyra hyllade romaner i spänningsgenren – En nästan sann historia, En helt vanlig familj, Goda grannar och En familjetragedi. Mattias är bosatt med sin familj i Löddeköpinge utanför Lund.