Bokförlaget Forum, 2018-04-12

Foto: Caroline Andersson

En helt vanlig familj hetast på London Book Fair — såld till elva länder direkt

Mattias Edvardssons kommande spänningsroman En helt vanlig familj är glödhet på bokmässan i London. Ahlander Agency har sålt rättigheterna till elva länder, däribland USA, och bud finns från ytterligare en rad länder.

En helt vanlig familj är en psykologisk spänningsroman om en familj i Lund vars lugna medelklasstillvaro skakas plötsligt och hårt när tonårsdottern grips misstänkt för mord. Föräldrarna kastas in i en veritabel mardröm och boken kokar ner till frågorna som alla föräldrar vill slippa ställa sig själva: Hur väl känner jag egentligen mitt barn? Och vad är jag beredd att göra för att skydda henne? De som har läst boken liknar den vid såväl Gone Girl som Störst av allt.

Bara en vecka efter att boken gått ut i engelsk översättning kom buden till Astri Ahlander på Ahlander Agency. En helt vanlig familj har hittills sålts till: USA, Frankrike, Spanien, Finland, Tyskland, Tjeckien, Polen, Island, Litauen och Ungern. Till USA såldes rättigheterna direkt till Celadon Books.

Den namnkunniga förläggaren Deb Futter är lyrisk:

”En helt vanlig familj är en psykologisk thriller som är gripande, nyanserad och har ett extremt driv. Mattias Edvardsson har skrivit en skrämmande klassiker med hög igenkänningsfaktor om familjer, lögner och mord”.

Mattias Edvardsson bor i Lund och jobbar som lärare i psykologi och svenska på gymnasiet. En helt vanlig familj är hans andra spänningsroman:
”Det är så roligt och ganska obegripligt att läsare runt hela världen kommer att få ta del av min berättelse. Jag är glad och överväldigad och hoppas att andra ska tycka lika mycket om den här boken som jag gör”.

Karin Linge Nordh är Mattias Edvardssons förläggare på Bokförlaget Forum:

”Det känns helt fantastiskt att en bok jag har trott så starkt på för den svenska marknaden nu hyllas och köps av förläggare runtom i världen. Självklart kommer det att leda till ett ökat intresse för Mattias Edvardssons författarskap även i Sverige”.

Astri von Arbin Ahlander på Ahlander Agency:

”En helt vanlig familj är en kommersiellt explosiv och djupt internationell bok vars tematik är universell. Dessutom är den genialiskt konstruerad. Förläggare runt om i världen talar om den inte som en svensk thriller specifikt, utan som en av de starkaste spänningsromanerna de läst, punkt”.

Pressbilder och mer information om boken, vars recensionsdag i Sverige är 20 juni.

För intervjuförfrågningar till Mattias Edvardsson och recensionsexemplar av En helt vanlig familj, vänligen kontakta Peter Hammarbäck på Kult PR: Peter.hammarback@kultpr.se, 070-9991217