Bokförlaget Forum, 2022-02-10

Finalister i Storytel Awards

Nu är lyssnaromröstningen till årets bästa ljudbok avslutad och två av finaltitlarna är utgivna på Bokförlaget Forum. De ljudböcker som har gått vidare kommer nu att lyssnas igenom av flera olika jurygrupper som sedan utser en vinnare per kategori. Priset går till både författare och inläsare och delas ut på en ljudboksgala 31 mars.

Fakta

Hästpojken av Carl Hedin och Frida Bank, författaruppläsning

Inspirerande och personligt om kärleken till hästar och att hitta sin egen väg, och sig själv.

Carl Hedin har på kort tid blivit en av Sveriges största ridsportprofiler. Här berättar han om resan från den lilla pojken som mobbades för att han älskade att leka med käpphästar och tonåringen som hoppade av bussen på fel hållplats för att dölja att han skulle till stallet, till hur han genom envishet, mod och ett och annat bananskal lyckats skapa sitt drömliv med hästarna som kollegor.

Lär känna personen och djuren bakom det populära instagramkontot och ta del av en berättelse om styrkan i att vara sig själv och att fokusera på det positiva. Slukarläsning för alla som är intresserade av ridsport och hästar, men också för dem som kämpar med att hitta sin plats i tillvaron.

Hon hette Esmeralda av Melinda Jacobs och Minna Tunberger, inläst av Philomène Grandin

Familjehemsmamman Melindas egna ord om kampen för barnen.

Lilla Hjärtat är fallet som slutade i en tragedi och som berörde hela Sverige. Treåriga Esmeralda sveks av myndigheterna och tvingades lämna det familjehem som hon hade vuxit upp i sedan sju veckors ålder. Här får vi med familjehemsmamman Melinda Jacobs egna ord veta vad som egentligen hände. Vi får komma nära Esmeralda, vars öde har kommit att påverka så många. Vi lär även känna Melinda på djupet och får veta varifrån hennes driv att hjälpa barn kommer. Inte minst får vi följa Melinda i hennes sorg, förtvivlan och outtröttliga kamp för förändring – en kamp som leder till en lagändring där man äntligen börjar ta hänsyn till barnets bästa.

Läs mer om tävlingen och se alla titlar som har gått vidare till final.