Bokförlaget Forum, 2019-04-29

Folk med ångest – en orimligt stökig komedi

Nu är  "En man som heter Ove"-författaren tillbaka med årets troligtvis bråkigaste bok. Fredrik Backmans Folk med ångest är en orimligt stökig komedi om ett gisslandrama på en lägenhetsvisning. En misslyckad bankrånare låser in sig med en överentusiastisk fastighetsmäklare, två bittra Ikea-missbrukare, en höggravid kvinna, en självmordsbenägen mångmiljonär och ett kaninhuvud. Till slut ger rånaren upp och släpper alla i gisslan, men när polisen stormar lägenheten är den…tom. I en serie dysfunktionella vittnesförhör efteråt får vi höra allas version av vad som egentligen hände, varpå ett klassiskt pusselmysterium utvecklar sig kring frågorna: Hur lyckades rånaren fly? Varför är alla så arga? Och vad är det egentligen för FEL på folk nuförtiden?

Läs ett exklusivt utdrag.

SelmaStories bjuder på ett smakprov ur Folk med ångest.

9 skäl till att vi älskar Fredrik Backman

Han är författaren som skapat oförglömliga karaktärer, rört oss till tårar och gett bort barnböcker till halva Stockholm. Här är nio skäl till varför vi älskar Fredrik Backman.

Är Fredrik Backman Sveriges hemligaste författare?

Han har nått sanslöst stor läsarskara med sina succéromaner. Samtidigt är han en av våra hemligaste författare. Vem är egentligen Fredrik Backman?