Bokförlaget Forum, 2019-01-23

Förlagets bästsäljande böcker belönade vid årets Guldboksgala

Vid årets Guldboksgala prisades rekordmånga författare på Bokförlaget Forum för exceptionella försäljningsframgångar. Sex Guldböcker, en Platinabok och en Diamantbok delades ut till bästsäljande böcker.

Diamantbok

Häxan av Camilla Läckberg

Platinabok

1793 av Niklas Natt och Dag

Guldbok

Allt eller inget av Simona Ahrnstedt

Bödelskyssen av Mons Kallentoft

De sju som såg av Denise Rudberg

Ett jävla solsken av Fatima Bremmer

Höstdåd  av Anders de la Motte

Vi mot er av Fredrik Backman

Guldboken delades ut första gången 2015

– Guldboksgalan är ett event för att fira tillsammans med författare och hela teamen som bidragit till framgången, säger Jennie Sjögren, redaktionschef på Bokförlaget Forum.

Sedan 2015 delar Bokförlaget Forum ut Guldboken som en utmärkelse till de författare vars böcker har haft exceptionella försäljningsframgångar. Försäljningen mäts inom två år från utgivningsdatum och utmärkelsen finns i tre valörer, guld för över 100 000, platina för över 200 000 och diamant för över 300 000 sålda exemplar i Sverige.

1793 den näst mest sålda debutroman i förlagets historia

– I år har vi glädjen att för andra gången dela ut den unika Diamantboken till Camilla Läckberg, för framgångarna med Häxan. Extra roligt är det också att få belöna Niklas Natt och Dag med en Platinabok för framgångarna med 1793, den näst mest sålda debutromanen i Bokförlaget Forums historia och en av de mest sålda debuterna i Sverige i modern tid.

Simona Ahrnstedt – ny författare som nått upp till guldboksnivån

– Bland övriga pristagare 2019 återkommer våra deckarförfattare Anders de la Motte som fick ta emot sin andra Guldbok, Denise Rudberg som fick ta emot sin tredje Guldbok och Mons Kallentoft som fick ta emot sin fjärde Guldbok. Vi ser också en ny författare som för första gången nått upp till den magiska guldboksnivån, Simona Ahrnstedt med hennes Allt eller inget, säger Jennie Sjögren, redaktionschef på Bokförlaget Forum.

Stor bragd för en fackbok

– Det är en extra stor bragd att som fackboksförfattare nå den här nivån och därför är vi också extra stolta över att få dela ut en Guldbok till Fatima Bremmer för Ett jävla solsken, som tilldelades Augustpriset 2017 och legat på topplistorna sedan dess, säger Adam Dahlin, förlagschef på Bokförlaget Forum.

För mer information kontakta:  Jennie Sjögren, redaktionschef Bokförlaget Forum, jennie.sjogren@forum.se