Bokförlaget Forum, 2022-06-02

Foto: Paulina Torbjörnsen

Happy Jankells roman Livlina filmatiseras

Produktionsbolaget Baluba har köpt rättigheterna till filmatisering av Happy Jankells debutroman Livlina.

Happy Jankell:

– Jag känner enorm glädje och stolthet inför detta! Genom boken har jag lyckats nå ut till många läsare och nu hoppas jag att min historia om systrarna Liv och Lina når ännu bredare.

Romanen Livlina utkom på Bokförlaget Forum våren 2021 och är Happy Jankells litterära debut.

Jennie Sjögren, förläggare på Bokförlaget Forum:

– Det universum som Happy har byggt i Livlina passar perfekt som film eller tv-serie. Happy skildrar nutiden med en unik röst och hennes berättelse har fått ett enormt gensvar från unga kvinnor som tackar henne för att så skickligt sätta ord på deras känslor och upplevelser.

Happy Jankell fortsätter:

– Det har funnits ett stort intresse för filmrättigheterna till Livlina och för mig kändes det viktigt att kroka tag i det bolag vars vision överensstämde med min egen.

Med förvärvet av filmrättigheterna för Livlina fortsätter produktionsbolaget Baluba sin satsning på relationsdrama för unga, där Heartbeats på C More och filmatiseringen av Sandra Beijers roman Allt som blir kvar för SVT är aktuella exempel.

Erik McAllister, dramachef på Baluba:

– En välskriven berättelse om ett ytterst relevant ämne och dessutom med en superspännande kreatör bakom är en självlysande kombination. Vi ser mycket fram emot att få mejsla ut filmatiseringen av den här historien tillsammans med Happy och tänker primärt tv-serie men det kan också bli spelfilm.

Inspelning är planerad till hösten 2023.

Happy Jankell:

– Att jobba med en film från andra sidan kameran blir en ny erfarenhet för mig. Och det är väldigt spännande att få se de karaktärer jag skapat få kött och blod via skådespelarnas tolkningar.