Bokförlaget Forum, 2019-07-29

Foto: Krister Göransson

Historien om Arthur blir storfilm

Historien om Arthur, hunden som slog följe med de svenska multisportarna i Ecuador, ska bli långfilm. Den amerikanska skådespelaren Mark Wahlberg kommer att spela Mikael Lindnord, huvudrollen i den verklighetsbaserade hundhistorien "Arthur the King".

– Vem hade kunnat ana att livet skulle få en sån vändning. Från att ha vigt mitt liv till att vara fullblodsproffs inom adventure racing i nästan 20 år till detta. Arthur är det bästa som hänt vår familj och han har från dag 1 varit den självklaraste själsfrände för mig, säger Mikael Lindnord som under en tävling i Ecuador träffade gatuhunden som fick namnet Arthur.

Boken bakom filmen

Filmen bygger på boken Arthur: Gatuhunden som lämnade djungeln och hittade hem av Mikael Lindnord, utgiven av Bokförlaget Forum. Boken berättar den verkliga historien om en svensk äventyrsidrottare som vann miljontals hjärtan när han och hans team adopterade Arthur, en illa sårad men storhjärtad gatuhund som hakade på efter att ha fått några köttbullar under VM i Adventure Racing  i Ecuador.

– Detta skulle aldrig vara möjligt om inte alla tusentals människor som stöttade initialt och möjliggjorde att vi kunde adoptera och flyga hem Arthur. Samtidigt är vi stolta att vi kunnat stötta LOBA-lagen med Arthur Foundation så att den gick igenom i april 2018, vilket innebär att alla hundar i Ecuador numera har samma djurrättskydd som vi i Sverige, säger Mikael Lindnord.

Michael Brandt, som skrivit filmer som "3:10 till Yuma" innan han fortsatte med att skapa TV-serien "Chicago Fire", har skrivit manuset till Hollywoodfilmen.