Bokförlaget Forum, 2022-05-17

Internationell Live med Forums förläggare

En gång i månaden sänds Internationell Live på Instagram. Här möter ni Forums förläggare som berättar om eller pratar deras internationella författare.

I denna första sändning pratar John Häggblom om Precis som du av Nick Hornby, Kerstin Almegård om Papperspalatset av Miranda Cowley Heller och Teresa Knochenhauer om Tamara McKinleys författarskap.

Lyssna på Internationell Live

Precis som du av Nick Hornby

Nick Hornby är en brittisk författare och journalist. Han slog igenom med High fidelity och har därefter skrivit en rad framgångsrika böcker. De har sålts i mer än5 miljoner exemplar världen över och flera av dem har också filmatiserats.

I hans nya bok Precis som du möter vi det Lucy och Joseph som en lördagsmorgon träffas av en slump hos den lokala slaktaren. De är varandras motsatser, han 22 år och svart arbetarklass, hon 42 och vit medelklass – ändå tycks deras vägar ha korsats av en anledning.

Nick Hornbys ömma och brutalt roliga nya roman sätter fingret på vad det innebär att bli förälskad i bästa möjliga person – någon som kanske inte alls är precis som du.

Översättning av Linda Skugge.

Papperspalatset av Miranda Cowley Heller

Miranda Cowley Heller har tidigare varit senior vice president och chef för dramaserier på HBO, och utvecklat och ansvarat för serier som The Sopranos, Six Feet Under, The Wire, Deadwood, Big Love och många fler. Papperspalatset är hennes första roman.

Papperspalatset utspelar sig under ett dygn, men spänner över huvudpersonen Elle Bishops barndom till det ögonblick hon måste göra sitt val. En sommarmorgon vaknar en lyckligt gift trebarnsmor i familjens sommarhus i Cape Cod. Det passionerade mötet med barndomsvännen Jonas finns i hennes tankar. Elle står nu inför ett livsavgörande beslut då hon måste välja mellan den trygga tillvaro hon skapat med sin älskade make Peter, och det liv hon föreställde sig att hon skulle leva med ungdomskärleken Jonas, om inte en tragisk händelse hade förändrat deras liv.

Ömt men samtidigt förkrossande utforskar romanen ett liv fyllt av trasiga relationer, övergrepp, frånvarande vuxna och mörka hemligheter.

Översättning av Jan Hultman och Annika Hultman-Löfvendahl.

Tamara McKinley

Den brittisk-australiska författaren Tamara McKinley är en välkänd internationell författare med en stor och hängiven läsekrets också i Sverige. Hennes framgångsrika romaner har ofta historisk förankring och är översatta till tjugo språk. Nu utkommer tre av hennes böcker som ljudböcker. Översättning av Louise Thulin. Uppläsare är Gunilla Leining

Jakaranda

Stormande släktfejder. En omvälvande resa över kontinenten. Förbjuden kärlek på australiensisk vingård. När hennes make dör är det självklart för Cordelia Witney att familjens framgångsrika vingård Jakaranda i Barossa Valley ska stanna i släktens ägo. Men de andra arvingarna är av annan åsikt.

Stormblomma

Tvillingbröder olika som dag och natt. En mors längtan efter försoning. Kommer familjen att klara den brutala sanningen? Ellie är bara fjorton år då hennes pappa dör under färden till släktens boskapsfarm Warratah i Queensland. På farmen arbetar tvillingarna Charles och Joe, den ene ond, den andre god.

Drömmarnas land

Vagabondliv som slutar i katastrof. Ett mystiskt mord. Den världsberömda operasångerskans mörka förflutna. Catriona Summers växer upp med sin familj som driver ett resande teatersällskap som turnerar runt i 1920-talets Australien. Men när fadern dör i en olycka förändras allt.