Bokförlaget Forum, 2021-06-21

Foto: Gabriel Liljevall

Lina Bengtsdotter på tyska topplistan för tredje året i rad

Förra veckan utkom Lina Bengtsdotters Beatrice i Tyskland, och för tredje gången i rad gick hennes Gullspångserie direkt in på den tyska bästsäljarlistan Der Spiegel. Lina Bengtsdotters kriminalromaner har hyllats av både läsare och kritiker, och rättigheterna för böckerna har sålts till ett stort antal länder.

Om boken

Beatrice är Lina Bengtsdotters tredje fristående bok om Charlie Lager. Det är en gripande kriminalroman om trasiga själar, svek och avklippta familjeband – en efterlängtad återkomst efter succédebuten Annabelle och uppföljaren Francesca.

Kriminalinspektör Charlie Lager brottas med sina personliga demoner när hon kallas till Karlstad där en nio månaders flicka försvunnit. Föräldrarna är i chock och medierna rapporterar högljutt om det resultatlösa sökandet. Lovande spår förvandlas till återvändsgränder och Charlie får en känsla av att ingen vill berätta hela sanningen om den försvunna Beatrice. För varje timma som går blir chanserna att hitta det lilla barnet vid liv allt mindre och Charlie tvingas pressa sig själv och omgivningen till det yttersta.

Om författaren

Lina Bengtsdotter är uppvuxen i Gullspång och bor numera i Stockholm. Hon är utbildad lärare i svenska och psykologi och har publicerat en rad noveller i tidningar i Sverige och Norden.

Se hela topplistan här.