Bokförlaget Forum, 2021-02-02

Lovereads fördubblar sin omsättning på ett år

Lovereads har sedan starten under våren 2017 gått från klarhet till klarhet. Mellan 2019 och 2020 ökade imprintet sin omsättning med 100 %.

– Redan 2018 när vi gav ut våra första böcker märkte vi tydligt att det fanns ett sug efter romance i vår tappning på den svenska marknaden. Lovereads har gått bra sedan  starten, men i år överträffar vi alla förväntningar vilket naturligtvis är oerhört roligt. Vi tror att de här berättelserna som underhåller och får oss att fly verkligheten för en stund behövs, särskilt när världen runt omkring oss är så deppig, säger Ebba Östberg som grundade Lovereads men nu ansvarar för Forums skönlitterära utgivning.

Lovereads ger ut 12 översatta och svenska titlar per år, bland annat succéserien om familjen Bridgerton av Julia Quinn, Christoffer Holsts mysdeckarserie om skvallerjournalisten Cilla Storm och Heléne Holmströms moderna romanceserie om en advokatbyrå i Stockholm.

– Romance är världens största bokgenre och Lovereads läsare/lyssnare är väldigt engagerade och hängivna vår utgivning. Därför är vi väldigt noggranna med vilka böcker  vi ger ut, vi vill inte göra vår målgrupp besviken. Vi har en mycket stark utgivning i år, med en härlig mix av både redan bekanta författare och nya förmågor, och vi ser fram emot att fortsätta leverera på samma höga nivå  till vår växande läsarskara, säger Amanda Bértolo Alderin, ansvarig förläggare på Lovereads.

Lovereads planerade utgivning 2021 omfattar 14 titlar, bland annat de fyra första delarna i serien Ellens val, som är initierad av Lovereads och skapad i ett Writers’ room-projekt, en ny serie av Julia Quinn samt nytt från den populära och internationellt bästsäljande Vi Keeland.

För mer information:

Amanda Bértolo Alderin • Ansvarig förläggare Lovereads • amanda.bertolo.alderin@forum.se • 08-696 81 31

Ebba Östberg • Ansvarig förläggare skönlitteratur Bokförlaget Forum • ebba.ostberg@forum.se • 08-696 81 22