Bokförlaget Forum, 2020-07-10

Foto: Shutterstock, Kate Gabor

Simona Ahrnstedts fina initiativ – stödjer bokhandel och skänker läsglädje

Simona Ahrnstedt, författare och medgrundare till Romanceakademin, stödjer både den lokala bokhandeln och personalen med fast anställning på Laholms särskilda boende för äldre när hon skänker presentkort på sommarläsning.

Simona Ahrnstedt besökte Laholm under en författarturné 2016 och tycke uppstod. Det resulterade i att placerade Laholm med omnejd på kartan i sin kommande roman Bara lite till (2019). När pandemin rasade som allra värst under våren föddes idén till att göra något gott för staden. – Jag har ju blivit väldigt förtjust i både staden och bokhandeln. Jag ville stötta både de som jobbar och sliter för att få allt att funka och samtidigt ge bokhandeln lite mer ruljans, säger Simona.

250 presentkort har delats ut

Bokhandlarna Diana Lavesson och Stefan Ljungqvist har nu åkt runt till äldreboendena och delat ut drygt 250 presentkort à 150 kronor till köp av valfri bok.  – Det är väldigt roligt för oss att Simona gör detta, säger Diana Lavesson.

– Jag står för kostnaden och bokhandeln delar ut presentkorten så att personalen får en sommarpresent. Man får göra det man kan, tillägger Simona.

Aktuell med ny roman i oktober

I oktober utkommer Simona Ahrnstedts nya roman Med hjärtat som insats – en bladvändare om revansch, livsavgörande val och explosiv passion. I

Om Bara lite till

Stella Wallin förlorar allt som betyder något: sin pojkvän, sitt jobb och sitt hem. Så hon gör det varje normal kvinna skulle göra. Hon super sig redlös på bag-in-box-vin, cyberstalkar sitt otrogna ex och fulgråter i bästa vännens kök. Och så flyr hon till den enda bostad hon har kvar: ett kallt och smutsigt torp ute på landet – utan vatten och el. Storstadstjejen Stella, som lever för välskräddade kläder och vårdar sina Louboutinskor som bebisar, finner sig snart strandsatt utanför Laholm. Pank, hungrig och vilsen. Torpet är en mardröm och landet är hemskt. Men gradvis inser Stella att hon fått en möjlighet att upptäcka vem hon egentligen är. Stöttad av en rymningsbenägen get, excentriska småstadsbor och Thor Nordström – ett stycke självgod ekobonde som visar sig vara oväntat bra på att kyssas – dras hon in i småstadslivet och dess intriger. Samtidigt närmar sig ett livsavgörande beslut och Stella vet att hon måste bestämma sig. Men hon vill ha mer. Bara lite till ...

Om Simona

Simona Ahnstedt är sedan debuten 2010 Sveriges första och största romanceförfattare. Hon har sålt över 700 000 böcker bara i Sverige, och hon tycker att romance är de ultimata feelgoodböckerna. Hennes populära romaner är sålda till 23 länder, bland annat USA, Tyskland och Storbritannien. Allt eller inget (2017), som även sålt Guldbok, ska bli tv-serie.

Simona är medgrundare till Romanceakademin och hon är ambassadör för förlaget Lovereads. Hon bor utanför Stockholm med sina två tonåringar och ett par siameskatter. Hon skulle gärna jogga mer men hinner inte på grund av allt sitt tv-tittande.

Läs mer

Simona Ahrnstedt prisas för kärleksfull skildring av Laholm

Simona Ahrnstedt går i Nora Roberts fotspår (bokstavligen)

Feelgoodstjärnorna Simona Ahrnstedt och Åsa Hellberg startar instagramlive