Bokförlaget Forum, 2021-04-26

Foto: Phoebe Grigor

Succéförfattaren Paula Hawkins släpper ny spänningsroman på Bokförlaget Forum

Den 31 augusti är det världspremiär för Paula Hawkins nya roman Ur förtärande eld. I Sverige blir det Bokförlaget Forum som ger ut den efterlängtade uppföljaren till Hawkins tidigare bästsäljare.

Adam Dahlin, Förlagschef på Bokförlaget Forum:

– Paula Hawkins är ett drömförfattarskap för Forum, vi är oerhört glada att vi är hennes nya svenska hem.

Kvinnan på tåget tog världen med storm

Paula Hawkins debuterade 2014 med den psykologiska spänningsromanen Kvinnan på tåget som tog världen med storm. Kvinnan på tåget låg etta på topplistor runt om i världen, sålde i över 11 miljoner exemplar och blev storfilm. Den efterföljande I djupt vatten var även den en succé och internationell bästsäljare som gick rakt in som nummer ett på New York Times topplista.

Simultan publicering på flera stora marknader

Den nya romanen Ur förtärande eld utkommer 31 augusti i Sverige, i simultan publicering med flera andra stora marknader så som Storbritannien och USA. Handlingen är som alltid fängslande med psykologiska spänning som Paula Hawkins är mästerlig på att skriva. När en ung man hittas brutalt mördad på en husbåt i London väcks frågor kring tre kvinnor som kände honom. Stökiga Laura som spenderade natten på båten var den som sist sågs i offrets hem. Carla är hans sorgedrabbade moster, som redan sörjer en annan familjemedlems plötsliga död. Miriam är den nyfikna grannen som uppenbart inte berättar allt hon vet för polisen. Tre kvinnor med olika kopplingar till offret, tre kvinnor som av olika anledningar hyser agg och bär på sorg. Vad är de beredda att göra för att slippa känslan som svider i bröstet, är hämnd det enda sättet att finna ro? Hur länge kan hemligheter ligga och pyra innan de flammar till eld? En enda gnista kan tända en förtärande eld.

I samband med nya boken ges även Kvinnan på tåget och I djupt vatten ut i nya utgåvor.

Amanda Bértolo Alderin, förläggare:

– Det är en ära att få vara förläggare för Paula Hawkins romaner i Sverige. Kvinnan på tåget var ett fenomen, och Paula Hawkins är en författare som kommer att fortsätta leverera. Hennes nya bok är om möjligt ännu starkare än de två första. Vi ser enormt mycket fram emot att den ska få möta de svenska läsarna.

Ur förtärande eld utkommer 31 augusti.

Recensionsexemplar och intervjuförfrågningar:

Marie Lok Björk, Mediekontakt • marie.bjork@bonnierforlagen.se  +46 8 696 80 00 Växel• +46 76 542 79 70 Mobil