Bokförlaget Forum, 2023-05-11

Foto: Jeffery Richt

Anders de la Motte dubbelt aktuell med ny bok och TV-serie

I september kommer andra delen, Glasmannen, i Anders de la Mottes kritikerrosade Askerserie. Första delen, Bortbytaren, nominerades till Bästa svenska kriminalroman 2022. Under hösten har även Viaplays nya stora dramasatsning Slutet på sommaren premiär.

Anders de la Motte:

– Det blir en hektisk höst! Först Glasmannen. Det har varit väldigt roligt att fortsätta utveckla de lite udda karaktärerna i Askerserien. Och att Slutet på sommaren ska bli TV-serie är otroligt spännande! Jag har läst manus och varit på plats under inspelningen hemma i mina barndomstrakter i Nordvästra Skåne. Dessutom har jag hunnit se många av de fantastiska skådespelarinsatserna och jag känner mig mycket trygg med att detta projekt kommer att bli något alldeles extra.

Anders de la Motte är en av Sveriges mest populära och framgångsrika deckarförfattare. Han har vunnit Svenska Deckarakademins pris två gånger, varit nominerad till en rad andra utmärkelser och flera av hans andra böcker står också på tur för filmatisering. Utomlands är hans böcker översatta till 30 språk.

Ebba Östberg, förläggare och publicistisk chef på Bokförlaget Forum:

– Anders de la Motte är en av våra främsta spänningsförfattare, som ständigt utmanar och förnyar sig själv i sitt skrivande. Det är en stor lyx att få arbeta med honom.

Om boken Glasmannen:

Andra delen i hyllade Askerserien där kriminalinspektör Leo Asker och Martin Hill återigen möts i ett fall med personlig koppling och historiska förtecken. Glasmannen utkommer den 21 september på Bokförlaget Forum.

Om TV-serien Slutet på sommaren:

Serien är en psykologisk thriller baserad på första boken i Anders de la Mottes romansvit Årstidskvartten. Huvudrollen som Vera gör Julia Ragnarsson (Två systrar, Springfloden) och i den bärande rollen som Isak ser vi Erik Enge (Tigrar, Svart krabba). Serien produceras av Harmonica Films i samproduktion med SF Studios och Film i Skåne och sänds på Viaplay under hösten 2023.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Karin Wahlén, karin.wahlen@kultpr.se, +46 768 96 22 54