Bokförlaget Forum, 2021-02-02

Foto: Michael F. Hiatt / Shutterstock.com

Bokförlaget Forum ger ut Kamala Harris memoarer

USA:s nya vicepresident Kamala Harris hyllas världen över. Hennes bok ”The Truths We Hold” gick direkt upp på New York Times bästsäljarlista. I maj utkommer den svenska utgåvan på Bokförlaget Forum.

Adam Dahlin, förlagschef:

– Det är en ära att få ge ut en bok av en så historiskt betydelsefull person som Kamala Harris ändå är. Hon kommer med säkerhet att spela stor roll i världen framöver.

I sina memoarer berättar Kamala Harris sin egen historia, från uppväxten och hela vägen fram till 2019. Hon gör det fängslande och engagerande, med lärdomar både från privatlivet och karriären.

Kerstin Almegård, förläggare:

– I boken resonerar Harris kring begrepp som sanning och rättvisa, och efter fyra år med en amerikansk president som gjort lögnen till sitt varumärke och kännetecken är det en befrielse att en person som Harris står för maktskiftet i landet.

Om Kamala Harris

Kamala Harris växte upp i Kalifornien med sina föräldrar, mamman som var genforskare och pappan som var professor i ekonomi vid Stanford University. Pappan invandrade som student från Jamaica och mamman som student från Indien. Harris utbildade sig till jurist och har arbetat som åklagare, sedan distriktsåklagare, i Kalifornien.

År 2011 blev hon vald till Kaliforniens Attourney General – som första afroamerikanska kvinnan på den posten. 2016 blev hon invald i USA:s senat, som den andra afroamerikanska kvinnan och den första sydasiatiska amerikanen. Nu är hon USA:s vicepresident – den första afroamerikanska och den första kvinnliga. Men förhoppningsvis inte den sista.

Kamala Harris memoarer ges ut i Sverige 4 maj 2021.

Marie Lok Björk, Mediekontakt:

marie.bjork@bonnierforlagen.se • +46 8 696 80 00,  +46 76 542 79 70 mobil