Bokförlaget Forum, 2021-03-23

Foto: Caroline Andersson

Bokförlaget Forum värvar marknadschef från Acne Studios

Pia-Maria Falk har utsetts till marknadschef på Bokförlaget Forum. Hon kommer närmast från en roll som global marketing manager på Acne Studios.

Pia-Maria Falk har en bakgrund som civilekonom och art director med mångårig erfarenhet från marknadsföring och kommunikation. I tidigare roller på bland annat Åkestam Holst och NK har hon skapat och ansvarat för kreativa prisvinnande kampanjer med stort fokus på digital och insiktsdriven kommunikation.

I rollen som marknadschef på Bokförlaget Forum kommer Pia-Maria Falk att leda ett team som ansvarar för att lansera alla böcker som ges ut av förlaget och dess imprints. I hennes uppdrag ingår att utveckla samt stärka varumärket och marknadspositionen. Vidare kommer Pia-Maria Falk att arbeta nära förlagets utgivningsgrupper samt ingå i förlagsledningen.

Jenny Bjuhr Berggren, CMO på Bonnierförlagen:

– Vi är så glada att välkomna Pia-Maria till Sveavägen! Hon för med sig gedigen erfarenhet och kompetens på bredden inom marknadsföring och ledarskap såväl som relevant expertis inom det digitala området. Därtill en affärsmässig och nyfiken inställning som sammantaget kommer att bidra starkt till att vi håller oss i framkant på en marknad som är under konstant förändring.

Pia-Maria Falk:

– Min plan är att växla upp och utveckla de digitala elementen i våra lanseringar. Det känns spännande att inom Forum och Bonnierförlagen vara del av en bransch som befinner sig i en stark utvecklingsfas. Som team ska vi skapa fantastiska saker tillsammans.

Pia-Maria Falk tillträdde sin nya tjänst den 8 mars.

För mer information, kontakta:

Pia-Maria Falk, marknadschef Bokförlaget Forum, piamaria.falk@bonnierforlagen.se, 076-526 11 96

Jenny Bjuhr Berggren, CMO Bonnierförlagen, jenny.bjuhr.berggren@bonnierforlagen.se, 070-721 54 17

Rickard Andersson, PR-ansvarig Bonnierförlagen, rickard.andersson@bonnierforlagen.se, 076-695 83 47