Bokförlaget Forum, 2022-04-25

Foto: Kajsa Göransson/SVT

Carina Bergfeldt ger ut ny bok på Bokförlaget Forum

Journalisten och författaren Carina Bergfeldt ger ut ny bok på Bokförlaget Forum våren 2023.

Carina Bergfeldt:

– Det här är en historia jag vetat att jag var tvungen att berätta i sju års tid. Efter mitt första möte med fängelsepastorn Jim gjorde jag något jag aldrig gjort under mina år som journalist. Jag lutade mig mot ratten och grät. Över honom, över mig, över de känslor hans historia väckte. Nu hoppas jag att många fler ska bli berörda.

Carina Bergfeldt, född 1980, är journalist och författare. Idag arbetar hon som programledare på SVT och är värd för talkshowen Carina Bergfeldt. Tidigare har hon även varit SVT:s USA-korrespondent samt arbetat som reporter och kolumnist på Aftonbladet. Hon har tilldelats Stora Journalistpriset, Årets stilist och Kristallen.

Jennie Sjögren, förläggare på Bokförlaget Forum:

– Vi är så stolta över att få välkomna en av landets mest intressanta journalister till oss på Forum. Carina har en oerhört skarp penna och ett absolut gehör för sin publik. Den här boken som kombinerar de stora frågorna om döden, förlåtelse, sorg och kärlek med en makalös livsberättelse är ett drömprojekt.

På andra förlag har Carina Bergfeldt tidigare givit ut böckerna Sju dagar kvar att levaFotografiet och Fadersmord. Den nya boken ges ut av Bokförlaget Forum våren 2023.

För mer information, vänligen kontakta Charlotta Larsson, charlotta.larsson@bonnierforlagen.se, 08-696 80 50