Bokförlaget Forum, 2021-04-23

De prisas i Nextory E-book Awards 2021

Camilla Läckberg och Vingar av silver är årets segrare i kategorin ”Vuxenböcker”. I kategorin ”Romaner” kammade Delia Owens och Där kräftorna sjunger hem hem vinsten. Denise Rudberg och En andra allians intog också prispallen på tredje plats i kategorin romaner. Vinsten i barnbokskategorin gick till Stina Wirsén och Vem är sjuk?.

Shadi Bitar, vd och grundare på Nextory:

– Vi är stolta över att dela ut ett bokpris där läsarnas engagemang i titeln verkligen spelar roll och inte bara sålda exemplar. Vi startade Nextory för att fler skulle läsa mer, och då vill vi belöna dem som skriver böcker som verkligen fångar läsarna från första till sista sidan. Stort grattis säger vi till Camilla Läckberg.

Om priset:

Nextory E-book Awards, tidigare kallat Stora e-bokspriset, instiftades 2018 och är en unik utnämning för att hylla e-boken och den digitala läsupplevelsen. Böcker som påbörjats av minst 500 läsare på Nextory inkluderas i tävlingen. De titlar som i störst utsträckning fångat läsarna från början till slut vinner. Vinnarna kommer belönas med diplom.

Om Vingar av silver

Uppföljaren till succéromanen En bur av guld– ett laddat hämnddrama om svek, upprättelse och systerskap. Just när Faye trodde allt var över hotas hennes tillvaro igen. Hon har byggt upp ett liv utomlands, exmaken Jack sitter i fängelse och hennes företag Revenge skördar stora framgångar. Men när Revenge ska lanseras i USA dyker det plötsligt upp ett allvarligt hot mot bolaget och Faye tvingas återvända till Stockholm. Med hjälp av en handplockad grupp kvinnor kämpar hon för att rädda det som är hennes – och för att rädda sig själv och dem hon älskar. Första delen i serien om Faye var den mest sålda boken i Sverige 2019 och blev även en stor framgång internationellt.

Om Där kräftorna sjunger

En internationell bästsäljare och en oförglömlig berättelse om naturens krafter och ensamhetens pris. Kya Clark lever ensam och i samspel med naturen utanför en liten stad vid North Carolinas kust. Byborna kallar henne ”Träskflickan” och har i många år spridit elaka rykten om henne. När en stilig quarterback hittas död i våtmarken blir hon därför omedelbart misstänkt och en mordutredning inleds. Men Kya är långt ifrån den obildade enstöring som alla tror, och snart uppdagas sanningen om hennes liv. ”Där kräftorna sjunger” var den mest säljande boken i USA 2019 och har blivit en internationell fenomentitel som älskas av läsare över hela världen.

Om En andra allians

Andra delen i Denise Rudbergs hyllade serie "Kontrahenterna" - en spänningsserie som utspelar sig i andra världskrigets Stockholm där vi får följa de tre unga kvinnorna Elisabeth, Iris och Signe som under brinnande krig valts ut för att genom signalspaning knäcka tyskarnas kod. När vi möter dem igen växer sig Nazityskland allt starkare och på midsommardagen 1941 går tyskarna in i Ryssland under kodnamnet Operation Barbarossa. "En andra allians" är en hyllning till förra seklets kämpande, starka kvinnor av en av våra mest lästa och älskade författare.